Ренійська міська рада опублікувала порядок денний чергової сесії: які питання на часі у громаді

0 коментарів 17415 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ренійська міська рада опублікувала порядок денний 57-ої сесії міськради, яка запланована на 15 березня поточного року. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Зазначимо, що порядок денний пленарного засідання органу місцевого самоврядування є досить широким – депутати мають розглянути 35 питань життєдіяльності Ренійської територіальної громади. Зокрема сесія повинна затвердити старосту Котловинського старостинського округу (нагадаємо, що жителі Котловини схвалили кандидатуру Олени Яманді). Формальне, але неминуче та юридично важливе питання – про зміну типу (перепрофілювання) та найменування деяких комунальних закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради. Це дуже важливий аспект, викликаний реформою всієї системи середньої освіти в Україні.

Як завжди, міськрада приділяє велику увагу здійсненню місцевих програм, від фінансування та реалізації яких значною мірою залежить життя ТГ. Майбутня сесія має ухвалити проєкти рішень «Про внесення змін до Програми соціальної підтримки населення громади на 2024-2026 роки «Захист і Турбота», Програми фінансової підтримки комунальних підприємств громади на 2024-2026 роки, «Про затвердження Програми підтримки Сил безпеки і оборони України та правоохоронних органів у 2024-2026 роках», «Про затвердження Програми «Соціальний захист дітей та сімей громади на 2024-2026 роки», «Про внесення змін до Програми забезпечення розроблення містобудівної документації населених пунктів громади на 2020-2024 роки».

Серед бюджетних питань – проєкти рішень про затвердження звіту стосовно виконання бюджету громади за 2023 рік та про внесення змін та доповнень до бюджету ТГ на 2024 рік.

Сесія також розгляне багато земельних питань. З-поміж них можна виділити такі: про затвердження детального плану території частини Ренійського морського торговельного порту; про передачу ТОВ «Укртауер» земельної ділянки в оренду терміном на 49 років для розміщення та експлуатації об’єктів і споруд електронних телекомунікацій (це київська компанія, зареєстрована у 2008 році, вона здійснює діяльність у сфері  електрозв’язку); про надання дозволу ПП «Аіко Трейдінг» на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої передачі її в оренду терміном на 49 років для рибогосподарських потреб у с. Орлівка (підприємство зареєстроване у 2007 році в Орлівці, воно займається переважно прісноводним рибальством).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x