Румунія на варті: країна підняла F-16 в небо під час атаки на Одещину

0 коментарів 15633 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час атаки російських безпілотників в Одеській області в ніч проти 10 лютого, у Румунії оголосили попередження для мешканців прикордонних населених пунктів і підняли винищувачі F-16. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міністерство оборони Румунії.


Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій Румунії оголосила повітряну тривогу в повітах Тулча і Галац, які межують із Одеською областю.

Жителям цих повітів о першій годині ночі за місцевим часом розіслали сповіщення RO-Alert, яке тривало майже до треьої ночі. Тривога повторилась о 05:00 і тривала до 06:20, повідомило румунське Міноборони. З військово-повітряної бази Фетешті в обох випадках підняли літаки F-16 Військово-повітряних сил Туреччини “для виконання пошукових місій у національному повітряному просторі в цій ситуації”.

Оборонне відомство Румунії підкреслює, що під час тривог не зафіксували жодного порушення румунського повітряного простору. Однак, для додаткової безпеки, проводять додаткову перевірку місцевості у Тулчі.

“Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією на об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських дунайських портах. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вночі на Одещині сталася серія дронових атак, які були проведені російськими окупантами. Протягом ночі жителі південних регіонів пережили терор у вигляді трьох хвиль атак безпілотниками “Shahed”. Відповідно до звітів, напади тривали півтори, дві з половиною і знову півтори години.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x