Ренійська філія АМПУ отримала від Франції лоцманський катер для судноплавства на Дунаї

0 коментарів 15525 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Ренійську філію ДП «АМПУ» у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністром екологічної трансформації та консолідації територій Французької Республіки було передано лоцманський катер PILOTINE XIV. Борт буде курсувати на Дунаї. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. 


Як зазначається, наразі на українській ділянці Дунаю працює 8 лоцманських катерів. Отримане від французької сторони судно допоможе збільшити оборотність флоту та зменшить час простою причалів та суден.

“Ми дуже вдячні нашим французьким колегам за таку необхідну та дуже вагому допомогу. Наша щира подяка Франсуа Тантур’є (Головне управління інфраструктури, транспорту та мобільності), президентові Лоцманів Дюнкерка Антуану Ле Дийсту, представнику Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алану Барону, Генеральному директору Секретаріату Дунайської комісії Манфреду Зайтцу, які особисто брали участь у перемовинах, – зазначив Голова ДП «АМПУ» Юрій Литвин.

За інформацією АМПУ, тільки у липні цього року, протягом робочого візиту до порту Гавр (Франція), заступник Голови ДП «АМПУ» Дмитро Барінов та начальник філії «Дельта-лоцман» Олександр Голодницький зустрілись з керівництвом портового кластера Haropa.

Французькі колеги висловили підтримку Україні у її боротьбі з агресією росії. Результатом зустрічі стали домовленості щодо передачі лоцманського катера як донорської допомоги. І вже наприкінці грудня ДП «АМПУ» отримано необхідне професійне судно.

Ренійська філія АМПУ отримала від Франції лоцманський катер для судноплавства на Дунаї
Ренійська філія АМПУ отримала від Франції лоцманський катер для судноплавства на Дунаї

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x