Історична подія: УДП замовило перші десять головних двигунів для самохідних суден

1 коментар 17064 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українське Дунайське пароплавство законтрактувало перші 10 головних двигунів для самохідних суден в рамках контракту з австрійською верф’ю ÖSWAG на їх модернізацію. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на гендиректора УДП Дмитра Москаленка.


За словами керівника пароплавства, перші модернізовані судна мають бути готові наступного року, щоб за їх прикладом масштабувати проєкт та модернізувати увесь тяговий флот УДП.

“На це є підтримка з боку Кабміна і нашого міністерства. Є фінансування. Є принципова згода міжнародних донорів. Тому прийняли рішення зупинитись на двигунах відомого японського бренду. По-перше, це максимально надійна та перевірена техніка з оптимальним співвідношенням ціна/якість. По-друге, в Україні наявні мінімум дві сертифіковані компанії, які забезпечують її сервісне обслуговування. По-третє, відповідно до умов контракту, вже в квітні двигуни мають поставити”, – зазначив Москаленко.

Як повідомив гендиректор, заміну двигунів планують провести в Австрії на верфі ÖSWAG, адже австрійці будували для УДП цю серію суден ще за часів СРСР (після понад 40 років експлуатації самохідки майже в ідеальному стані і зможуть пропрацювати ще мінімум такий же термін). Крім того, ÖSWAG має величезний досвід модернізації старого дунайського флоту – як вантажного, так і пасажирського.

Тепер, як підкреслив керівник, задача інженерів – провести «пересадку» таким чином, щоб це не вплинуло на ходові якості судна, адже нові мотори більш потужні, але важать менше. Крім того, двигуни мають дообладнати для відповідності екологічним вимогам Stage5. Економічний ефект від модернізації однієї самохідки – плюс 800 тисяч євро на рік.

“Перше судно під модернізацію наразі вже підняте на сліп Кілійського заводу. Наша задача підготувати його до відправки в Австрію, куди самохідка вирушить своїм ходом. Детальніше про процес підготовки обов’язково розповім згодом. Це історична подія в житті Українського Дунайського пароплавства. Тому висвітленню цієї теми приділятимемо постійну увагу”, – резюмував Москаленко.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олег Старченко
Олег Старченко
3 месяцев назад

Это надо было угробить в Украине судостроение и судоремонт, ухайдохать весь флот и продать все пароходства… А в Киеве кучму чествуют, надо бы ещё поставить памятники кудкину и урбанскому старшему…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x