Бессарабія знову в антилідерах: екологи підбили підсумки тижня щодо порушень у природоохоронному законодавстві

0 коментарів 21276 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 10 по 16 листопада 2023 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено низку заходів контролю щодо охорони навколишнього середовища. Як виявилося, Одеська область у переліку регіонів з найбільш резонансними порушеннями вимог природоохоронного законодавства. Про це, із посиланням на екологічну інспекцію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Всього інспекцією було складено 219 протоколів про адміністративні правопорушення, а загальна сума накладених штрафних санкцій склала 52989 гривень. До Державного бюджету стягнуто 71230 гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму майже 120 мільйонів гривень, а загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає близько трьох мільйонів гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Волинська, Миколаївська, Одеська, Тернопільська та Харківська області.

На Одещині протягом звітного періоду значні порушення виявили в районах Бессарабії. Так, інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 292 884 гривень за здійснення вилову риби без дозвільних документів в озері Кугурлуй. Подія сталась у селі Новосільське Ізмаїльського району. Матеріали про вчинення правопорушення уже направлено до Ізмаїльського міськрайонного суду.

Крім того, фахівцями проведено розрахунок збитків на суму 703936 гривень за здійснення вилову водних біоресурсів місцевим мешканцем у Дністровському лимані, а саме ─ поблизу селища Затока Білгород-Дністровського району.  Матеріали про вчинення правопорушення направлено до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x