Директора комунального підприємства Ізмаїльської міської ради підозрюють у привласненні більше семи мільйонів гривень

7 коментарів 69174 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці підозрюють одного з посадовців Ізмаїльської міськради у заволодінні грантовими коштами, які були виділені Україні Румунією. Правопорушнику повідомили про підозру за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України, тож тепер йому загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як стало відомо “БІ”, мова, попередньо, йде про очільника комунального підприємства, що забезпечує місто водопостачанням та водовідведенням. Подія сталася кілька місяців назад, наразі чиновника відсторонено від обов’язків.

Грантові кошти були передбачені на управлінські послуги, що повинні були надаватися в рамках спільного україно-румунського проєкту, а саме ─ реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу в Ізмаїлі.

Правоохоронці встановили, що 42-річний державний службовець міської ради був призначений менеджером даного проєкту. Замість його належної організації, посадовець розробив і впродовж чотирьох років втілював свій власний злочинний план, аби заволодіти грантовими коштами.

Маючи приватну фірму, яку заснував ще десять років тому, а надалі передав на правах власності підконтрольній йому особі, зловмисник поступово реалізовував свій задум. Дане підприємство, виконуючи умови міжнародної програми, повинно було надавати визначені управлінські послуги ─ координацію проєкту, складання звітів про хід виконаних робіт, розробку плану моніторингу проєкту та його реалізації, розробку плану з управління ризиками.

Проте, починаючи з 2019 року, підконтрольні фігуранту особи з підприємства складали неправдиві акти про нібито надані послуги з управління державним проєктом.

Сам же посадовець, який був офіційним менеджером від органів місцевої влади, затверджував фіктивні документи. Таким чином, за весь період протиправної діяльності  на рахунок приватної фірми було перераховано 7.200 мільйонів гривень за послуги, які насправді не надавались.

Слідчі наразі подали клопотання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тримання під вартою.

«Зібравши в ході досудового розслідування достатньо доказів, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили службовцю про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, зокрема в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років. Наразі слідчі клопочуть про обрання запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці продовжують розслідування та встановлюють інших осіб, причетних до даного злочину», ─ повідомив старший слідчий слідчого управління ГУНП в Одеській області Олександр Січкар.

 

guest

7 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
6 месяцев назад

У країні війна, а вони її грабують

Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
6 месяцев назад

Іноді свої гірше за рускіх

Анатолій Руденко
Анатолій Руденко
6 месяцев назад

Взяточников наказывать по законам военного времени!

Олена Куликовська
Олена Куликовська
6 месяцев назад

До стінки його!

Катерина Кітнюх
Катерина Кітнюх
6 месяцев назад

Після слідства усі вкрадені гроші – на ЗСУ

Артем Караєв
Артем Караєв
6 месяцев назад

Та чи доведуть його провину?

Олег Дягілєв
Олег Дягілєв
6 месяцев назад

На довічне цього дядю

7
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x