Найближчим часом в Болградській громаді почнуть надавати матеріальну допомогу членам сімей загиблих Захисників України: кому саме, скільки та як часто

0 коментарів 17307 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку цього місяця виконавчий комітет Болградської міської ради затвердив порядки та розміри надання матеріальної допомоги – дружині/чоловіку загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України, а також учням, студентам з-поміж осіб, які є членами сімей загиблих (померлих) військовослужбовців-учасників російсько-української війни, для навчання у закладах освіти України усіх форм власності. Скільки саме становитиме розмір допомоги, дізналася власна кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Зазначимо, ці порядки були прийняті у рамках рішення Болградської міської ради «Про затвердження Програми підтримки сімей загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України на 2023-2025 роки», яка була схвалена ще у серпні цього року.

Найближчим часом в Болградській громаді почнуть надавати матеріальну допомогу членам сімей загиблих Захисників України: кому саме, скільки та як часто

Як розповіла «БІ» очільниця відділу соціального захисту населення Болградської міської ради Альона Жолтова, у цьому році вдови загиблих отримують матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень на рік.

«Згідно з затвердженим порядком матеріальна допомога дружині або чоловіку загиблого (померлого) військовослужбовця буде виплачуватися один раз на рік до Дня пам’яті захисників України, якій відзначається 29 серпня. Допомога надається в межах затверджених асигнувань на поточний рік бюджету Болградської міської територіальної громади, та її розмір може переглядатися виконавчим комітетом при потребі, але не частіше одного разу на рік. В цьому році вона буде надана до 1 грудня, а у майбутніх роках – до 1 жовтня», – зауважила Альона Жолтова.

Також на щорічну цільову допомогу на навчання у розмірі 2-х тисяч гривень можуть претендувати діти загиблих (померлих) захисників України, які є учнями або студентами закладів освіти України усіх форм власності.

«До нас вже надійшли заяви та пакети документів від вдів військовослужбовців та учнів-студентів на отримання матеріальної допомоги, які розглядаються спеціально створеною комісією. Рішення про її надання або відмову приймається відділом соціального захисту населення Болградської міської ради з урахуванням висновків комісії з виданням відповідного наказу відділу, про що заявники інформуються в передбачені чинним законодавством України терміни», – додала Альона Жолтова.

Так, причиною для відмови у наданні допомоги може бути: неповний пакет документів, які підтверджують підстави щодо надання допомоги, а також звернення громадянина, який не є мешканцем та не зареєстрований на території Болградської територіальної громади та не має статусу внутрішньо переміщеної особи, що зареєстрована на території Болградської територіальної громади.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x