У Болградській громаді вперше набули чинності програми соціальної підтримки військовослужбовців ЗСУ та їх сімей: деталі

0 коментарів 20250 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На 60-й сесії Болградської міської ради депутати затвердили дві важливі програми Болградської міської ради на 2023-2025 роки, які будуть спрямовані на забезпечення соціальних прав військовослужбовців та їх сімей, які потребують соціальної допомоги, але не отримують належного фінансового забезпечення з державних програм. Тобто виникає потреба надання додаткової матеріальної, соціальної, психологічної підтримки. Скільки грошей передбачено на нові програми Болградської міської ради, та хто саме може претендувати на допомогу, дізналася «Бессарабія INFORM».


Перша Програма стосується надання соціальної підтримки військовослужбовцям, сім’ям полонених і зниклих безвісти військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранам війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, передбачених на її реалізацію, загалом складає 8 млн 510 тис. грн, з яких 1 млн 150  тис. грн – на період з вересня та до кінця 2023 року. На 2024-й та 2025-й роки передбачено по 3 млн 680 тис. грн.

Всі ці кошти – з бюджету Болградської міської територіальної громади. Але зазначені суми не остаточні та можуть переглядатися.

«Впродовж 2023-2025 років першочергове передбачати в бюджеті Болградської міської територіальної громади асигнування на відповідний рік для реалізації заходів Програми з урахуванням норм Бюджетного Кодексу України… У разі необхідності внесення змін впродовж терміну дії Програми відповідальний виконавець готує уточнення показників і заходів та виносить їх на розгляд до Болградської міської ради», – говориться в рішенні.

Затверджені суми будуть спрямовані на вирішення невідкладних питань організаційного, матеріально-технічного, медичного та соціально-побутового обслуговування військовослужбовців ЗСУ та їх сімей, а також ветеранів російсько-української війни, що зареєстровані та проживають на території Болградської громади та потребують соціальної допомоги, координації дій органів виконавчої влади, громадських організацій, благодійних фондів, діяльність яких має соціальну спрямованість.

У другій ухваленій Програмі Болградської міської ради, яка також розрахована на 2023-2025 роки, мова йде про надання підтримки сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації.

Як зазначили розробники програми, її необхідність покликана проблемою з належної підтримки на місцевому рівні сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які визначені з врахуванням вимог Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Саме реалізація заходів цієї Програми, на думку ії авторів, забезпечить належний соціальний захист членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та потреби у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці зазначених категорій осіб.

Загальний обсяг фінансових ресурсів саме на цю Програму затверджено у розмірі 4 млн 600 тис., з яких – 500 тис. грн на реалізацію з вересня по грудень 2023 року; 2 млн грн – в 2024-му та 2 млн 100 тис. грн – в 2025 році. Також – з бюджету громади.

Зазначимо, що таким чином на підтримку можуть розраховувати не лише сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані та проживають на території Болградської міської територіальної громади, а і сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців, які прибули з інших територій України та проживають на території громади і зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Додамо, що згідно з прийнятими рішеннями, забезпечення виконання заходів, передбачених Програмами, починається з вересня 2023 року.

У Болградській громаді вперше набули чинності програми соціальної підтримки військовослужбовців ЗСУ та їх сімей: деталі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x