На думку спецпрокуратури, деякі ЗМІ викривляють інформацію про стан розслідування справи стосовно екскерівника Одеського ТЦК та СП ─ подробиці

0 коментарів 23166 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону звернулась до медіа-ресурсів щодо розповсюдження ними недостовірної інформації про стан розслідування та стосовно позиції щодо «розслідування незаконного збагачення та залишення місця служби колишнього військкома Одеської області». За наявною інформацією, йдеться про Євгена Борисова. У відомстві дали роз’яснення стосовно даної справи. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на спецпрокуратуру.


У зверненні йдеться, що 20 жовтня на підставі відповідних ухвал слідчого судді Печерського районного суду м. Києва строк досудового розслідування та строк застосування до підозрюваного запобіжного заходу продовжено.

«Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за підозрою колишнього керівника Одеського ТЦК та СП полковника запасу Б. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409, а також ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 та ч. 5 ст. 426-1 КК України», ─ наголосили у спеціалізованій прокуратурі.

Як було зазначено, продовжили строк розслідування у зв’язку зі значним обсягом слідчих дій та необхідністю отримання матеріалів з-за кордону у порядку міжнародної правової допомоги.

«Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону зацікавлена у повному, об’єктивному та неупередженому розслідуванні зазначеного кримінального провадження, а також забезпечує координацію діяльності правоохоронних органів у протидії злочинності в ТЦК та СП, наслідком якої є судові процеси та триваюче розслідування кількох десятків кримінальних проваджень в цих установах», ─ підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, Євген Борисов навесні поточного року потрапив у корупційний скандал, після чого його усунули від обов’язків та призначили перевірку. Громадськості стала відома інформація про те, що цей начальник користується преміальним автомобілем, Mercedes G63 AMG 2022 року випуску, купленим у розпал війни (у листопаді 2022 року) за 8 мільйонів гривень, який було ввезено до України під виглядом гуманітарної допомоги. Крім того, виявилося, що у родини Борисова є елітна вілла в іспанській Марбельї за 3 млн 950 тис. євро, яка оформлена на його матір-пенсіонерку. На Борисова було відкрито кримінальне провадження за ст. 368-5, ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 426-1 КК України. 22 липня правоохоронці доповіли Президенту Володимиру Зеленському про ситуацію з колишнім одеським військкомом Євгеном Борисовим, щодо якого ДБР уже відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем. Колишнього посадовця, який намагався втекти від слідства, впіймали у столиці та затримали. Печерський районний суд Києва обрав колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова та членів його сім’ї.

На думку спецпрокуратури, деякі ЗМІ викривляють інформацію про стан розслідування справи стосовно екскерівника Одеського ТЦК та СП ─ подробиці

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x