ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

0 коментарів 28161 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цього тижня, 27 вересня, відзначався Всесвітній День туризму – одного із видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурними розважальними цілями. 


З цієї нагоди Арцизька міська рада оприлюднила ТОП-10 причин, аби відвідати унікальний заклад культури Бессарабії – Арцизький історико-краєзнавчий музей:

  • Причина 1: Музей має в наявності більше 2000 експонатів, що дозволяє регулярно змінювати наповнення виставок.
  • Причина 2: Кожен може долучитися до створення експозиції. Працівники музею радо приймають дарунки від мешканців громади. Так, минулого року виставкову колекцію поповнили: копія карти 19 століття (Анатолій Колосов, м. Арциз), браслет ручної роботи середини 20 століття (від мешканки с. Олександрівка Болградського району), колекція вишитих картин (Г. Дімова, с. Холмське).
  • Причина 3: Працівники музею тісно співпрацюють із родичами засновників міста Арцизу та інших сіл громади, які мешкають у різних країнах та континентах: Німеччина – Шаберт Вернер, Канада – Ненсі Якель, Австралія – Віллі Гузман.
  • Причина 4: Для школярів є можливість доторкнутися до історії регіону і потримати у руках деякі експонати музею, а також зрозуміти, як їх застосовували у повсякденному житті люди минулого.
  • Причина 5: Мешканці громади можуть ознайомитися з архівними даними. Тут вам допоможуть дізнатися історію вашого будинку, вулиці або походження дорогої для вас речі.
  • Причина 6: У музеї є можливість вивчати історію регіону за допомогою сучасних технологій. Все, що вам необхідно зробити, – це відсканувати QR-код і цікаві факти про експонат вже на вашому смартфоні.
  • Причина 7: Тут ви можете вивчати сьогоденні події в Україні. Заходи до Дня Соборності України, “Буча – точка неповернення…”, “Шляхом української державності”, “Їх подвигу немає забуття”, та багато інших заходів патріотичного характеру – чекають на свого слухача!
  • Причина 8: Цього року були започатковані екскурсії історичними пам’ятками громади. Перший маршрут охопив: Музей, Скіфський курган, Школа Брієни, пам’ятний знак засновникам, будівля Райспоживспілки, будинок Біттау, Садиба Колосова, Будинок Меске, Соборна площа.
  • Причина 9: Працівники музею піклуються про найменших відвідувачів. У цьому році було створено ігровий куточок для дітей із різними настільними іграми.
  • Причина 10: У вас є бажання приміряти вбрання Бессарабського краю? Працівники радо допоможуть це зробити. А також є можливість створити для вас цікаву і незвичайну фотосесію у ETNO-стилі. Тільки не забудьте взяти фотоапарат.

“Максим Рильський колись сказав: “Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього”. Давайте створювати своє майбутнє і розвивати туризм у громаді разом із КЗ “Арцизький історико-краєзнавчий музей”, – закликали наостанок у Арцизькій мерії.

Довідково: Музей було засновано у 1977 році. Фонд Арцизького історико-краєзнавчого музею складає близько 8200 експонатів, з яких 200 оригінальних. В залах музею представлені експозиції побуту, традицій представників української, болгарської, німецької національностей.

Серед експозицій найбільш значущими є «Бессарабська хата XX століття», «Бессарабський сарай», «Бессарабське подвір’я».

Музей також зберігає колекцію традиційного одягу багатонаціонального бессарабського населення XIX – XX століть. У 2021 році відкриті експозиція жіночих суконь різних національностей та експозиція грошей.

У даному культурному закладі жителі громади можуть не тільки знайомитися з експонатами, а й дізнаватися більше про історію рідного краю, про народи, які тут проживали і проживають, знайомитися з їх культурою та традиціями.

ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

ТОП-10 причин відвідати Арцизький історико-краєзнавчий музей

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x