Визнали придатним до служби інваліда дитинства, невдовзі він помер – на Одещині вибухнув скандал через дії медкомісії та РТЦК

0 коментарів 30456 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Працівники Ширяївського центру міського територіального комплектування та місцевої лікарської комісії визнали придатним до військової служби та відправили на розподіл 29-річного інваліда дитинства Бориса Глушака, який працював на місцевому базарі. Через хвилювання під час проходження розподілу у чоловіка стався епілептичний напад, від якого він помер. Жахливу історію розповів активіст та волонтер Дем’ян Ганул на своїй сторінці у Facebook. 


За його словами, місцевому добряку Борису вручили повістку та одразу відправили на військово-лікарську комісію, де його за 20 хвилин «обстежили», визнавши придатним та одразу відправили до військової частини. На розподілі мобілізований перехвилювався що спричинило напад епілепсії, від якої той помер.

Як говорять мешканці Ширяєва, Борис Глушак підробляв на місцевому базарі, допомагав усім, заробляючи якісь копійки на проживання. Стверджується, що він навіть не мав паспорта, а його вади були чітко помітні навіть ззовні. За свій позитив та готовність допомагати усім навколо “Борюсика” дуже любили ширяєвці. Вчора його поховали. Це, як то називають люди “вбивство”, обурило усе місце. У пам’ять про нього містяни масово поширюють відеозапис зі спогадами про хлопця.

Згодом керівниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію наступним чином, повідомляє Центр публічних розслідувань:

Рішення було медичної комісії. ТЦК прийняв документи від медиків, що здоровий і годний. А комісію пройшов в лікарні.

В обласному ТЦК відповіли, що в курсі ситуації, але не коментують дії ВЛК.

Активіст вимагає розслідування цієї жахливої історії, аби подібне не повторювалося.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x