Реорганізацію двох навчальних закладів Болградської громади відкладено: причини

0 коментарів 27054 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У липні цього року влада Болградської міської ради запросила громадськість взяти активну участь в обговоренні реорганізації Оксамитненського і Владиченського ліцеїв Болградської міської ради в гімназії в рамках шкільної реформи. Проте громадське обговорення щодо цього питання, призначене на 28 липня, не відбулося. Щоб дізнатися про причини, кореспондент «Бессарабії INFORM» звернулася до відділу освіти Болградської міської ради.


«Як відомо, згідно із законом «Про повну загальну середню освіту» реорганізація навчальних закладів – обов’язкова вимога, яка має бути запланована до 1 вересня 2024 року у вигляді Плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти. Завдання Плану трансформації мережі закладів освіти полягає в тому, щоб визначитись, які із закладів залишаться ліцеями (1-12 класи), а які мають бути реорганізовані у гімназії (1-9 класи). В Болградській територіальній громаді створено робочу групу, яка буде працювати над формуванням Плану трансформації. Після отримання оновленої на 1 вересня 2023 року статистичної інформації про кількісний та віковий контингент учнів, робоча група приступить безпосередньо до підготовки проекту трансформації, який заплановано розглянути на сесії Болградської міської ради в листопаді цього року», – розповіла начальник відділу освіти Ірина Гончарова.

Реорганізацію двох навчальних закладів Болградської громади відкладено: причини
Ірина Гончарова

Нагадаємо, що для зміни статусу двох сільських ліцеїв Болградської громади, на думку фахівців відділу освіти, послужили відразу декілька причин. Серед них: низька наповнюваність класів, яка не сприяє створенню необхідного психологічного клімату, відсутність якісного профільного навчання через дефіцит викладачів та ін. Але заплановане реформування жителі сіл Владичень та Оксамитне Болградської громади сприйняли негативно.

Фото Болградська міська рада

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x