Капітани суден почали відмовлятись швартуватись у порту “Ізмаїл” після масованої російської атаки на місто

0 коментарів 25137 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після останньої масованої атаки портової та промислової інфраструктури Придунав’я вже два судна, що прямували в порт “Ізмаїл”, відмовилися тут швартуватися. 


Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на заяву представника Одеської залізниці, зробленої на нараді під керівництвом заступника директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” (УЗ) Валерія Ткачова.

“Налагоджується робота з вивантаження зернових вантажів, але є певні проблеми… За добу два капітани відмовилися пришвартуватися у зв’язку з подіями, які були… усі про них знають”, – сказав представник Одеської залізниці.

За даними застосунку для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, у порту “Ізмаїл” у четвер, 3 серпня, перебуває 117 суден, очікується 20 суден, 21 судно вирушає в найближчі 24 години.

Ситуацію з відмовами двох капітанів суден швартуватися в Ізмаїлі поки що не можна назвати критичною або такою, яка здатна сильно вплинути на вивантаження зернових вантажів. Для порівняння: протягом минулого тижня кількість суден у порту становила 111-113.

Нагадаємо, унаслідок російської атаки на Ізмаїльський морський торговельний порт та інфраструктуру “Українського Дунайського пароплавства” (ключового українського вантажоперевізника на Дунаї) в ніч на середу, 2 серпня, було знищено 40 тис. тонн зерна, на яке очікували країни Африки, Китаю та Ізраїлю. Крім того, зруйновано будівлю Ізмаїльського морвокзалу, центрального офісу УДП, пошкоджено близько 10 житлових будинків, 15 квартир, навчальний заклад, заліпило готель. Як зазначив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, не постраждав жоден військовий об’єкт – постраждали лише цивільні об’єкти: портова інфраструктура, складські приміщення, зернові термінали.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x