В Україні розпочав свою роботу моніторинг риболовних суден: деталі

0 коментарів 18927 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку червня в Україні почала працювати Система моніторингу риболовних суден. Нововведення має на меті забезпечити чіткий контроль за місцезнаходженням суден, що, у свою чергу, покращить охорону водних біоресурсів та їх раціональне використання зокрема у Бессарабії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.


Спеціальна інформаційно-телекомунікаційна система  стежитиме за місцезнаходженням риболовних суден під час промислового вилову риби у межах і за межами України.

Як зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, запуск нової системи моніторингу стане ще одним важливим пазлом у процесі реформування рибної галузі. Також, за словами чиновника, онлайн моніторинг за риболовними суднами дає можливість зменшити ганебну практику незаконного рибальства, а також знизити корупційні ризики у промисловому вилову водних біоресурсів.

В Міністерстві впевнені, що такий моніторинг дозволить сформувати об’єктивну доказову базу щодо незаконного вилову риби та посилить ефективність заходів з охорони водних біоресурсів. А сам контроль за риболовними суднами допоможе знизити частку незаконної рибної продукції на ринку, яка наразі складає значну конкуренцію легально добутим водним біоресурсам.

Подібний крок зі сторони держави має нарешті розв’язати одну з давніх проблем Одещини стосовно незаконного вилову водних біоресурсів. Нагадаємо, що це питання неодноразово обговорювалось владою на вищому рівні, а також в робочі візити керівництва Мінагро до Одеської області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x