У дунайські порти минулого року інвестували 15 млн доларів, – очільник АМПУ

0 коментарів 32589 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Порти Ізмаїла та Рені, з метою огляду інфраструктури та знайомства із керівниками портових операторів, вперше відвідав Юрій Литвин, який нещодавно очолив Адміністрацію морських портів України. Під час робочої поїздки очільник АМПУ провів огляд акваторій портів та виробничих потужностей портових терміналів. Про це повідомляє Бессарабія INFORM із посиланням на офіційну сторінку АМПУ.


У кожному порту керівник підприємства провів зустрічі із представниками портового співтовариства, під час яких Юрій Литвин з’ясовував проблемні питання щодо співпраці державного підприємства та приватного сектору.

“Першочергове завдання, яке стоїть перед АМПУ – це продовження збільшення обсягів переробки вантажів за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків, та оптимізація роботи. Це неможливо без тісної та ефективної взаємодії в межах державно – приватного партнерства. $15 млн було інвестовано у 2022 році в дунайські порти і це вже дало певний ефект. 9 травня порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки. 6,18 млн тонн – це рекордні за всю історію свого існування темпи виконання річних показників”, – зауважив Юрій Литвин.

Серед проблемних питань, які під час зустріч зазначили представники підприємств – портових операторів – це питання збільшення кількості внутрішньопортових лоцманських проводок, збільшення кількості якірних місць на Дунаї та сприяння у вирішені питання щодо поліпшення дорожньої інфраструктури на під’їзді до портів.

“Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Адміністрація морських портів завжди відкрити до діалогу і я пропоную вам також відкрито висловлювати свої побажання, задля більш ефективної співпраці на умовах партнерських взаємовідносин, – підкреслив Юрій Литвин.

У дунайські порти минулого року інвестували 15 млн доларів, - очільник АМПУ

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x