Продаж рецептурних ліків із 1 квітня за паперовим і е-рецептом: детальне роз’яснення від міністра охорони здоров’я

0 коментарів 22518 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, які препарати тепер можна купити тільки за рецептом. Він підкреслив, що за електронним рецептом будуть продаватися ті ліки, які і раніше відносилися до категорії рецептурних.


“Ви могли бачити це в їх інструкції по застосуванню, де в графі “категорія відпуску” зазначалось “за рецептом”. По факту єдина зміна полягає у тому, що раніше відпуск цих ліків відбувався за паперовим рецептом, а тепер буде використовуватись і електронний, що значно зручніше для всіх – і лікаря, і пацієнта, і фармацевта”, – зазначив Ляшко.

На час перехідного періоду, який точно діятиме щонайменше до кінця воєнного стану, можливе використання обох варіантів рецепту.

Пацієнт може сам обрати, за яким рецептом йому зручніше придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.

Ляшко пояснив, що контроль обігу рецептурних ліків є дуже важливим.

Їх прийом має супроводжуватися пильним наглядом лікаря, оскільки передбачає підвищений ризик виникнення серйозних побічних ефектів, складний спосіб застосування (наприклад, ін’єкції), або може викликати залежність чи нести ризик зловживання.

“Впевнений, що лікарі підтвердять, наскільки катастрофічними є наслідки самолікування і скільки звернень фіксується саме з цієї причини”, – зазначив міністр охорони здоров’я.

Також Ляшко закликав українців лікуватися свідомо.

Продаж рецептурних ліків із 1 квітня за паперовим і е-рецептом: детальне роз'яснення від міністра охорони здоров'я

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x