Через образу священиків та пропаганду насильства: УПЦ подала заяву в поліцію на комиків “Байрактар News”

0 коментарів 22086 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) звернулася до поліції, щоб відкрити кримінальне провадження проти коміків Євгена Кошового та Олександра Пікалова. На думку священиків, вони своїми жартами ображають духовність православних та пропагандують насильство. Експерти-правоохоронці зараз повинні визнати, чи є склад злочину у висловлюваннях зірок “95 кварталу”. Про це йдеться на сайті релігійної організації.


Причиною скарги став жарт коміків “Кварталу 95” у їхній програмі “Байрактар News” 7 грудня 2022 року. Кошовий та Пікалов жорстко висміяли комерцію в церкві, чим образили представників УПЦ.

“Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути у священика УПЦ МП – 20 грн, залишити “святе писання” цвяхом на позашляховику – 50 грн, вдарити по лівій щоці та автоматично по правій – 100 грн”, – говорили ведучі.

Юридичний відділ УПЦ МП вважає, що такий жарт не просто ображає священиків, а також є пропагандою насильства.

“Як наслідок, за останні місяці нерідкими стали випадки застосування грубої фізичної сили щодо священнослужителів та віруючих Української Православної Церкви”, – йдеться у заяві.

Представники УПЦ МП інкримінують Кошовому та Пікалову статтю 161 Кримінального кодексу України – “Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак”.

“Потерпілим у цій ситуації може вважатися кожен віруючий УПЦ, який заявить про те, що особи, щодо яких порушено кримінальне провадження, завдали йому моральної шкоди”, – йдеться у заяві.

Тим часом, слідчий відділ Печерського УП ГУНП у м. Київ розпочав досудове розслідування: висловлювання коміків перевірять експерти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x