У польському Кракові 63-річний українець вчинив самоспалення

0 коментарів 24597 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Кракові 63-річний українець підпалив себе перед Генеральним консульством України. Його доставили до спецлікарні Людвіка Ридигера в Кракові. Як повідомила речниця лікарні Едіта Пржибильська, “стан чоловіка важкий”. Таким чином українець намагався привернути увагу чоловіків призовного віку, які знаходяться у Польщі, до необхідності повернутися на батьківщину та вступити до лав ЗСУ. Про це повідомляє польське видання RMF 24.


Інцидент стався о 7:50 перед Генеральним консульством України в Кракові, вул. Belina-Prażmowskiego 4.

Що кричав 63-річний громадянин України?

Як повідомив прес-офіцер Головного управління міської поліції в Кракові Пьотр Шпех, «людина, яка стояла в черзі до консульства, в якийсь момент почала поводитися нераціонально». Чоловік почав вигукувати гасла українською мовою, після чого підпалив себе легкозаймистою речовиною та побіг, повідомляє поліцейський.

Як відзначили далі, 63-річний громадянин України вигукував заклики повернутися на батьківщину та захищати країну від росіян. З цими словами він звернувся до українських чоловіків, які зібралися перед консульством.

На місці працював патруль поліції, який разом зі свідком інциденту ліквідував пожежу. Викликали швидку допомогу. Стан чоловіка критичний, українця доставили до лікарні.

“Пацієнт знаходиться в Малопольському центрі Oparzeniowo-Plastyczne нашої лікарні. Команда бореться за його життя”, – повідомила PAP Едіта Пржибильська, речниця спецлікарні Людвіка Ридигера в Кракові.

На місці працює поліція, про подію повідомлено прокуратуру. Правоохоронці спілкуються зі свідками підпалу та встановлюють обставини події.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x