В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика

0 коментарів 14094 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З нагоди Дня історика 28 березня викладачами кафедри історії та методики її навчання Ізмаїльського державного гуманітарного університету було організовано великий регіональний захід – відкриту лекцію для громадськості, присвячену актуальним надбанням дослідників минулого.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію офіційного сайту ІДГУ.

Захід проходив в офлайн та онлайн форматах. До нього долучилися студенти, викладачі, вчителі, а також представники громадськості, які цікавляться історією.

Як підкреслив під час привітального слова до усіх присутніх істориків та ентузіастів ректор ІДГУ професор Ярослав Кічук, одним з пріоритетів діяльності ізмаїльського вишу є організація системного національно-патріотичного виховання серед молоді Української Бессарабії. Особливо він зазначив активну діяльність у цій сфері колективу Дунайського центру професійної освіти.

В рамках заходу завідувач кафедри історії та методики її навчання доцент Іван Татаринов отримав від колег символічний подарунок – інструмент для проведення археологічних розкопок, який обов’язково стане у нагоді, так як щороку для зацікавленої молоді профільною кафедрою ІДГУ організовуються археологічні експедиції в Молдові, Румунії та Україні.

Відкрита лекція складалася з двох тематичних частин. Першу з них провів доцент Іван Татаринов. Присвячена вона була питанню «Що означає бути істориком?». Він розповів про процес історичного дослідження, значення в ньому археологічних розкопок та архівів, звернув увагу на перспективність професії сучасного історика, зміни світосприйняття в людини, коли вона обирає історичну професію. Свою розповідь лектор доповнив демонстрацією різноманітних історичних артефактів.

Голова ради молодих вчених університету, кандидат історичних наук Олександр Михайлов представив презентацію щодо особливостей історичної науки та результатів її впливу на світ навколо нас. Він зауважив, що кожна сфера життя так чи інакше досліджується істориками, що дає можливість стверджувати: «Історія – це наука про все».

Після відкритої лекції учасників заходу було запрошено до виставки трофеїв, пов’язаних із сучасною російсько-українською війною. Молоді учасники та учасниці цікавилися історією кожного трофею, реальною ситуацією на фронті та обговорили, які реальні можливі шляхи прогресивного розвитку України після перемоги. Доцент Іван Татаринов провів захоплюючу екскурсію та нагадав, що в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті проводиться конкурс проєктів з питань національно-патріотичного виховання молоді Української Бессарабії.

В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика

В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика

В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика В Ізмаїльському університеті провели відкриту лекцію для громадськості до Дня історика

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x