Другий в Україні – обидва в Бессарабії: Білгород-Дністровський морський торговельний порт готують до продажу

0 коментарів 18981 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ще один порт Бессарабії та Одеської області готують до продажу. Днями був проданий порт “Усть-Дунайськ”. Найближчим часом планується виставити на продаж також Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Про це під час брифінгу, повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.


Нагадаємо, як повідомляла БІ, 17 січня, Фонд держмайна України на онлайн-аукціоні успішно приватизував морський порт «Усть-Дунайськ». Це був перший продаж порту в історії незалежної України. Стартова ціна зросла більш як утричі — до 201 млн грн.

Відзначимо, що ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» розташоване в південно-західній частині Одеської області в 20 кілометрах від Чорного моря на березі Дністровського лиману на північному заході від Дністровсько-Царгородського гирла. Ще у 2021 році порт почали готувати до приватизації.

Потужності порту дозволяють обробляти понад мільйон тонн вантажу. В 2019 році було оброблено 117 тис. тонн, в 2020 р – 77 тис. тонн, в 2021 – лише 2,35 тис. тонн. У 2022 році підприємство активізувало роботу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x