Вперше в історії України: порт “Усть-Дунайськ” продано за 201 мільйон гривень – втричі дорожче від старту

0 коментарів 34803 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 17 січня, Фонд держмайна України на онлайн-аукціоні успішно приватизував морський порт «Усть-Дунайськ». Це перший продаж порту в історії незалежної України. Стартова ціна зросла більш як утричі — до 201 млн грн. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на ФДУ. 


“201 мільйон гривень – вперше в історії України приватизували морський порт.

Фінальна пропозиція за порт «Усть-Дунайськ» у 3,3 раза перевищила стартову ціну, яка становила 60 мільйонів гривень. Такого результату вдалося досягти завдяки значній конкуренції серед підприємців – за порт змагалися 8 інвесторів.

Тепер переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту. Очікуємо на надходження у бюджет на підтримку наших Сил Оборони.

«Усть-Дунайськ» має великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Тепер він зможе залучити приватні інвестиції та допоможе Україні прогодувати ще більше людей у всьому світі.
Пишаємося нашими підприємцями, які розвивають свій бізнес в Україні під час війни та підтримують економіку”, – зазначили у Фонді Держмайна..

Нагадаємо, порт складається з трьох активів: самого порту в м. Вилкове Одеської області, портопункту “Кілія” і бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш. Вперше в історії України: порт "Усть-Дунайськ" продано за 201 мільйон гривень - втричі дорожче від старту

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x