Народний вибір: голова Кілійської громади радиться з мешканцями міста, чи ставити головну ялинку – який варіант лідирує

0 коментарів 19818 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії вирішується питання встановлення головної ялинки. Оскільки рекомендацій центральної влади з цього приводу немає, але свято затьмарене війною, голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський запитав поради у місцевих мешканців. Він запропонував кілійцям взяти участь в опитуванні з цього приводу на його сторінці у Facebook. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Так, очільник ТГ дав на вибір два варіанти: ставити ялинку зовсім без освітлення (з огляду на часті вимкнення світла) або не ставити взагалі.

“Шановні мешканці громади! Звертаюся до вас за порадою❗️❗️❗️
Цьогоріч, на жаль, світлі свята – Новий рік та Різдво Христове – затьмарені війною. І централізованих святкувань Нового року та Різдва Христова проводитись на міській площі не буде задля безпеки наших мешканців! Постало питання – чи потрібна в цьому році головна ялинка на Міській площі❓❓❓
Одразу хочу вас запевнити, що діло не в коштах, оскільки і сама ялинка, і всі прикраси на неї є в наявності. Тому ми не витратимо ні копійки бюджетних грошей. Справа у встановленні. Хтось каже, що ялинка і свята – не на часі. Хтось, навпаки, що ми маємо радіти кожному дню та не маємо права залишати без відчуття дива наших дітей. Пропоную вам взяти участь в опитуванні та нарешті визначити це остаточно разом!
Варіанти:
1️⃣ варіант – поставити ялинку без гірлянд та без додаткових ілюмінацій, тільки іграшки! І взагалі не підключати її до електроживлення.
2️⃣варіант – зовсім не ставити ялинку”, – запросив взяти участь Вячеслав Чернявський.

Обраний варіант, за правилами цього опитування, потрібно залишити в коментарях. Голова громади зазначив, що відповідь має бути тільки одна.

“По результатам всі варіанти будуть підсумовані, і ми отримаємо народну відповідь”, – пояснив мер.

Голосування триватиме до 00:00 годин 23.12.2022 грудня.

Зазначимо, за кілька годин голосування кілійці залишили майже 800 коментарів. З двох варіантів впевнено лідирує перший варіант – все ж ставити головне новорічне дерево, хоч і без звичних гірлянд.

“Дети в чем виноваты, я думаю, можно поставить небольшую ёлочку и для деток провести праздник.

_________________________

Думаю, що треба, хай ворог бачить, що ми незламні, які б він не робив нам пакостей, ми живемо, і навіть очі повинні бачити усе красиво, бо воно так і є, наша країна найпрекрасніша. Україна понад усе.

_________________________

Так! Я вважаю ялинка потрібна. Діти не мають страждати від того, що дорослі не змогли захистити їх від біди. То ж маємо робити все, щоб вони не знаходились в постійному стресі.

_________________________

Тільки за те, щоб поставити ялинку, не можна у дітей відбирати свято, дитинство таке коротке.

_________________________

Я за то что бы у детей был праздник, я хочу что б мои младшие брат и сестра были счастливы, и много других детей, я считаю что елка нужна. Те кто голосует за 2, если вы не хотите не надо, у детей у других должен быть праздник, и я настаиваю на том чтоб елка была.

_________________________

Я за 1 варіант хай хоч діточки порадіють, а вороги позаздрять що у такі часи ми не зламані. Слава Україні!

_________________________

1. Детки хоть ёлкой радоваться будут,всех с наступающими праздниками поздравляем, мирного всем неба над головой”, – підтримують ялинку кілійці.

Окрім цього, найсміливіші вже шукають “чародійника”, який би вмикав ялинку за допомогою генератора хоча б на кілька годин на добу.

“Було б добре, щоб знайшовся гарний чародій для нашого міста, який би забезпечив ялинку генератором, щоб вона світилася хоча б по кілька годин кожного вечора!”, – запропонувала в коментарях Анастасія. Її ідею вже почали розкручувати однодумці, підшукуючи оптимальний варіант для такого маленького різдвяного дива.

Нагадаємо, в столиці Придунав’я – Ізмаїлі – міський голова повідомив про намір не встановлювати ялинку взагалі. Люди таким рішенням були засмучені, не зважаючи на доволі вагомі причини. У Білгороді-Дністровському ялинка буде – її презентують вже сьогодні, 19 грудня.

В столиці України ялинка буде працювати від генератора. Цього року вона штучна.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x