Арцизький міський гоолова німецько-українська конференція муніципальних партнерств

0 коментарів 14931 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавна в місті Ауґсбурґ відбулася П’ята німецько-українська конференція муніципальних партнерств під назвою «Партнерства задля відбудови та розвитку», в якій взяли участь понад 40 мерів з Німеччини та понад 90 голів громад та мерів з України. Арцизьку громаду на заході представляв її голова Сергій Парпуланський. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” за посиланнім на Арцизьку міську раду.


Головний лейтмотив зустрічей та панельних дискусій — поглиблення співпраці українських та німецьких міст – побратимів, подолання наслідків війни, реалізація та просування проектів, відновлення регіонів України, а також інтеграція в ЄС.

Йшлося, зокрема, про можливості відбудови шляхом залучення прямої допомоги від німецьких муніципалітетів українським;

  • про значення партнерських зв’язків для наших муніципалітетів;
  • про те, яка допомога очікується від німецького й українського урядів для відновлення країни; про прогалини у співпраці між державами й муніципалітетами;
  • про проблеми роботи українських муніципалітетів з вимушено переселеними особами, зокрема, й про те, як їх можуть підтримати німецькі муніципалітети;
  • про те, як можна зберегти процес навчання у школах, та як складається ситуація з ментальним здоров’ям українських дітей.

«Багато позитивних емоцій та корисних напрацювань від спілкування з друзями з Німеччини та іноземними партнерами, від обміну досвідом з мерами інших міст. Такі заходи – це чудовий майданчик для знайомства з іноземними партнерами та планування подальшого співробітництва по конкретних напрямках і проектах», – поділився Сергій Парпуланський.

П’яту німецько-українську конференцію з муніципального партнерства організувала Сервісна служба «Міста в Єдиному Світі» EngagementGlobal за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку спільно з приймаючим округом Швабен, Спілкою міст Німеччини, Асоціацією міст України та іншими асоціаціями з Німеччини та України.

Арцизький міський гоолова німецько-українська конференція муніципальних партнерств

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x