Чому Бессарабія знаходиться у зоні ризику пташиного грипу, і як завадити хворобі розповсюджуватися

1 коментар 16011 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Бессарабії і Одеській області загалом захворюваність на пташиний грип відсутня, але регіон знаходиться на перетині декількох міграційних шляхів перелітних птахів, тому ризик потрапляння збудника птиці з неблагополучних регіонів існує постійно, зокрема осінню і весною. Як запобігти розповсюдженню захворювання “Бессарабії INFORM” розповіли у Державному Управлінні держспоживслужбі України в Одеській області. 


Спеціалисти зазначають, що найбільш ефективними заходами, направленими на мінімізацію ризиків поширення грипу птиці, є дотримання вимог біобезпеки як в комерційних, так і в особистих селянських господарствах:

  • при вході у приміщення (вольєр), де утримується птиця, необхідно обладнати дезкилимки;
    щоденно проводити клінічний огляд птиці;
  • забезпечити переодягання перед входом та виходом у приміщення (вольєр), де утримується птиця;
  • не допускати контакту домашньої птиці з синантропною та особливо з дикою перелітною птицею;
  • птицю утримувати ізольовано (у закритих приміщеннях, критих вольєрах тощо);
  • не допускати вільного вигулу птиці на вигонах, водоймищах тощо;
  • проводити ретельну очистку приміщення, де утримується птиця.

Грип птиці – гостра контагіозна вірусна інфекція птахів. Захворювання характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту. До грипу сприйнятлива домашня, синантропна та дика перелітна птиця.

Джерелом інфекції є хвора (перехворіла) та водоплавна птиця. Слід зауважити, що перелітна птиця є переносником та природним резервуаром інфекції.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області наголошує! При ознаках захворювання чи незвичній поведінці птиці, у випадках її загибелі, необхідно терміново повідомити відповідну державну установу ветеринарної медицини або Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за телефоном +380 (48) 716 13 01”, – закликали фахівці.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Евгений Пригожин
Евгений Пригожин
1 год назад

Ха-ха, так вот где синдбадо-рублядь спрята0сь и отдыхает! И на фото вон попало… 😀 Ты там берегись, грипп птичий – значит дюже опасен для тебя, петушары 😉

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x