Вітаємо всіх з Міжнародним Днем Дунаю!

0 коментарів 44145 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


День Дунаю є спільним європейським заходом, який відзначається щорічно 29 червня в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай( ISPDR). Темою 2022 року є «Відкрийте для себе Дунай».


Дунай є другою за розмірами річкою в Європі, довжиною 2860 км, площею водозбірного басейну 817 000 км2. Річка Дунай протікає від витоку до гирла по території десяти держав: Німеччини, Австрії, Словаччини, Угорщини, Хорватії, Сербії, Болгарії, Румунії, Молдови та України.

Протяжність басейну із заходу на схід – 1690 км, ширина – 820 км. Також басейн Дунаю повністю або частково охоплює території 19 держав Центральної і Південної Європи (крім 10 перерахованих вище – Швейцарія, Італія, Чехія, Польща, Словенія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Албанія і Македонія). Тому Дунай єдина міжнародна ріка в світі для якої існує спеціальний термін – придунайські країни.

Річка впадає в Чорне море, утворюючи румунсько – українську дельту, яка внесена в список об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є найбільшою заповідною дельтою в світі.

Інформаційно-туристичний центр Дунайського біосферного заповідника

Вітаємо всіх з Міжнародним Днем Дунаю!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x