Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі

0 коментарів 3456 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наприкінці минулого тижня на подвір’ї Табаківського ліцею, що в Болградській громаді, було багатолюдно, урочисто та святково. Цей навчальний заклад, який з початку війни в Україні 1 вересня 2024 року зміг повернутися до офлайну, знов проводив День знань. Але наразі в болгаро-українському культурно-освітньому центрі “МЕДІА”, який працює на базі Табаківського ліцею майже два роки. Про це повідомляє кореспондентка «Бессарабії INFORM», яка була свідком події.


Окрім керівництва навчального закладу, педагогів, учнів та батьків, на захід завітали й почесні гості: Генеральний консул Республіки Болгарія в місті Одеса Святослав Іванов, Перший секретар Генерального консульства Республіки Болгарія в місті Одеса Борис Борисов, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, директорка болгаро-українського культурно-освітнього центру “МЕДІА” Катерина Гержик, очільниця відділу освіти Болградської міської ради Тетяна Цоєва, староста села Табаки Володимир Терзі.

Скуштувавши традиційні хліб та сіль, усі вони попрямували до болгарського класу ліцею, де Святослав Іванов та Сергій Димитрієв перерізали символічну червону стрічку.

Адже болгарський клас уперше за своє існування запрацював офлайн. До того ж, в ньому з’явилися десять нових стаціонарних комп’ютерів з комплектами навчальних посібників з культури, історії Болгарії тощо.

«Я дякую всім, хто долучився до створення цього освітнього простору, і особливо пану Іванову, який допоміг оснастити цей клас такою необхідною оргтехнікою, яка надасть учням центру «МЕДІА» в Табаках змогу не лише здобути нові знання, а й поглиблювати знання про рідну болгарську мову, літературу, історію та географію, а також знайомитися з традиціями, обрядами та побутом свого народу», – зазначила директорка болгаро-українського культурно-освітнього центру “МЕДІА” Катерина Гержик.

Вона також подякувала керівництву Болградської громади, яка зробила все, щоб діти села Табаки повернулися до своїх класів.

Також під час урочистої лінійки, присвяченої Дню знань, в селі Табаки лунали слова вдячності на адресу центру “МЕДІА” за активну підтримку та залучення учнів до міжнародних освітніх та культурних ініціатив. Адже завдяки діяльності центру, табаківські ліцеїсти мали можливість брати участь у різноманітних міжнародних онлайн-конкурсах, де показували високий рівень знань та таланти, здобуваючи нагороди та визнання.

Усі гості у своїх вітальних промовах зазначали, що Перший дзвоник у болгаро-українському культурно-освітньому центрі “МЕДІА” ознаменував початок нового етапу у розвитку освіти та культурної взаємодії. Тому що він став не тільки символом прагнення до знань, а й культурних цінностей і дружніх зв’язків між Україною та Болгарією.

Додамо, під час візиту в село Табаки гості із задоволенням відвідали нове укриття навчального закладу, а також музейну кімнату.

Довідка. Болгарсько-український культурно-освітній центр «МЕДІА» працює у місті Одеса; селищах Вайсаал (Василівка), Чушмелій (Криничне), Владичень Болградського району Одеської області. А також в селі Калита Броварського району Київської області, місті Київ, селі Рудно-Львов та постійно розширює територію діяльності.

Центр було відкрито у 2017 році для поглибленого вивчення болгарської мови та літератури, історії, географії, традицій та звичаїв Болгарії для тих людей, які зберігають мову і традиції Болгарії, прагнуть до культурного, дружнього та творчого обміну. В рамках інтеграції України до ЄС з’являються пропозиції про участь учнів та студентів навчальних закладів України в Європейських освітніх та культурних програмах.

За час діяльності центру з метою популяризації дружніх стосунків між Україною і Республікою Болгарія в Україні здійснюються різні ініціативи. За сприяння членів організації українські учні є переможцями різних міжнародних програм, фестивалів, мовних олімпіад, спартакіад та конкурсів.

В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі В Табаківському ліцеї Болградської громади вдруге за місяць пролунав Перший дзвоник: деталі

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x