Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Аккермані занепокоєні, чи вдасться вчасно розпочати опалювальний сезон

0 коментарів 4266 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 21 жовтня, у Білгороді-Дністровському відбувся брифінг щодо готовності міста до нового опалювального сезону 2024/2025 років. На заході виступили секретар міської ради Олександр Скалозуб та директор КП «Білгород-Дністровськтеплоенерго» Михайло Волканов, які повідомили, що система теплозабезпечення міста повністю підготовлена до опалювального періоду, але є й негативні моменти. Що чекає аккерманців взимку, розповість “Бессарабія INFORM”.


Секретар міськради Олександр Скалозуб наголосив, що в цілому місто та комунальні служби готові до роботи в осінньо-зимовому періоді.

«Хочу повідомити, що місто Білгород-Дністровський готове до зимнього опалювального періоду майже на 100%. Всі об’єкти пройшли вже випробування. Пройшов плановий огляд техніки до готовності, теж все готово на 100%», ─ зазначив він.

Також Олександр Скалозуб повідомив, що підготовка до нового опалювального періоду починається одразу після завершення попереднього. Весь цей час, включаючи весну, літо та осінь, активно ведеться робота з підготовки тепломереж, а також вирішуються питання з боржниками. Він наголосив, що всі комунальні підприємства працюють над забезпеченням належного рівня готовності, і результат цієї злагодженої роботи стане помітним уже взимку.

Директор КП «Білгород-Дністровськтеплоенерго» Михайло Волканов повідомив, що на сьогодні підприємством виконані практично всі необхідні заходи з підготовки до нового опалювального сезону. Він також зазначив, що на початку жовтня було укладено договір з НАК «Нафтогаз України» щодо постачання газу, що забезпечить теплопостачання в зимовий період.

Михайло Волканов зазначив, що на сьогодні всі теплопостачальні підприємства Одеської області зіткнулися з проблемою відсутності лімітів на газ для жовтня. Він підкреслив, що південні міста, включаючи Білгород-Дністровський, розглядаються як регіони, де ще можна економити через тепліший клімат. У зв’язку з цим НАК «Нафтогаз України» не виділив жодного кубометра газу для міста на жовтень, що створює виклики для початку опалювального сезону.

«Ситуація складається сьогодні так, що всі підприємства Одеської області (маю на увазі теплопостачальні) ліміти по газу на жовтень місяць не отримали. Нас вважають південними містами і областю, де сьогодні ще можна заощадити. І НАК “Нафтогаз України” нам жодного куба газу не дав на жовтень», – зазначив він.

Волканов наголосив, що навіть за умов, коли середньодобова температура протягом трьох днів становила 8 градусів і менше, почати опалювальний сезон не вдалося через відсутність газу. Попри це, очікується потепління, і до кінця місяця ситуація ще може залишатися під контролем. Він висловив надію, що й на початку листопада погода залишиться теплою, оскільки запуск опалювальної системи – це складний і серйозний процес.

Він підкреслив, що запуск системи опалення не відбувається натисканням однієї кнопки.  Обладнання необхідно випробувати в різних режимах перед тим, як повністю запустити. Пріоритетом буде соціальна сфера – дитячі садки та школи, а вже після цього поетапно розпочнеться запуск житлового сектора.

«Пробного газу сьогодні не дають, обладнання, яке ремонтувалось пів року, потрібно одразу випробувати на усіх режимах, а потім уже запустити ─ всю соціальну сферу у першу чергу (садочки, школи) і поетапно почати запускати житловий сектор», ─ зауважив директор КП.

Крім того, Михайло Волканов повідомив, що в цьому році (як і в минулому) підприємству скоротили ліміти газу на 10%, що викликає значну стурбованість, оскільки невідомо, якою буде зима, і які температурні умови очікують. Це скорочення стосується всієї Одеської області і впливає на роботу всіх теплопостачальних підприємств.

Він також підкреслив, що за умов значного зниження температури взимку, підприємства будуть змушені витрачати більше газу, і існує ризик, що ліміту не вистачить до кінця місяця. Такі обмеження ставлять тепловиків у складні рамки, що може ускладнити забезпечення безперебійного теплопостачання у холодний період.

«Ми будемо робити все від нас залежне, щоб у квартирах було тепло і затишно», – підсумував Михайло Волканов.

Директор підприємства зазначив, що КП досі виплачує борг за спожитий газ, що ускладнює фінансову ситуацію. Крім того, ситуація стає ще важчою через підвищення тарифу на електроенергію, тоді як тариф на тепло залишається на рівні 2019 року. Він також підкреслив, що міський бюджет наразі не здатен погасити різницю в тарифах через обмеженість фінансових ресурсів.

«Велике прохання до населення увійти в положення підприємства і сплачувати за надані послуги», ─ звернувся до містян директор КП.

В Аккермані занепокоєні, чи вдасться вчасно розпочати опалювальний сезон

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x