Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Україна будує інфраструктуру для першої плавучої електростанції

0 коментарів 4509 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


НЕК «Укренерго» вже цього тижня планує розпочати роботи зі спорудження інфраструктури для підключення плавучої електростанції потужністю 250 МВт. Про це розповів в.о. голови правління компанії Олексій Брехт під час виїзного засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП, передає «Бессарабія INFORM».


Цей проєкт реалізується в рамках урядового рішення щодо розгортання плавучих ТЕС в Україні. 18 вересня Кабінет міністрів затвердив постанову, яка регулює заходи з організації встановлення газопоршневих і газотурбінних установок, які розміщуватимуться на суднах технічного флоту. Також у документі йдеться про послуги з оренди суден технічного флоту, на яких встановлені газопоршневі та/або газотурбінні установки, призначені для виробництва електричної енергії. Станції звільнили від необхідності отримувати містобудівні умови, відведення земельних ділянок та інших бюрократичних перепон.

Плавучі електростанції, що працюють на газі, дизелі чи біопаливі, зможуть забезпечити окремі регіони альтернативними джерелами електроенергії та захистити від блекаутів об’єкти критичної інфраструктури. У червні 2024 року голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що розглядається можливість розмістити три плавучі станції потужністю по 250 МВт у портах Південний, Одеса та Ізмаїл.

Постачальником послуг стане турецька Karpowership – провідний світовий оператор у сфері плавучих електростанцій. На початку 2023 року турецька компанія підписала з АТ «Енергетична компанія України» меморандум про взаєморозуміння, який передбачає можливість оренди плавучих електростанцій потужністю 500 МВт. Вони можуть задовольнити потреби в електроенергії 1 млн домогосподарств.

Розмістити плавучі електростанції планували у портах Молдови та Румунії. Згодом повідомлялося, що сторони продовжують перемовини щодо місця розташування та забезпечення безпеки цих об’єктів.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x