Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині затримали іноземне судно, яке торгувало в окупованому Криму

0 коментарів 5157 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині Морська охорона спільно з правоохоронними органами затримали вантажне судно USKO MFU під прапором Камеруну, яке незаконно здійснювало комерційну діяльність на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим. Судно, за рішенням суду, передано у власність держави. Про це, посилаючись на пресслужбу Морської охорони Держприкордонслужби України, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Варто нагадати, що затримання судна відбулося в липні підрозділами Морської охорони в складі міжвідомчої групи.

В результаті роботи встановлено, що USKO MFU порушило українське законодавство, зокрема, правила судноплавства в акваторіях, що перебувають під тимчасовою окупацією. Згідно з ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва, нещодавно судно передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Капітана суховантажу обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 332-1 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам держави. За порушення норм міжнародного права та законодавства України, судно тепер перейде під управління держави для подальшого використання в її інтересах.

Держава Україна продовжує послідовну позицію щодо захисту свого суверенітету в територіальному морі та внутрішніх водах.

Зазначається, що всі порти на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та узбережжя Азовського моря визнані закритими для торговельного мореплавства. Будь-яка торгова або інша діяльність у цих портах є порушенням українського законодавства та міжнародного права.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x