Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Ізмаїльщині продовжують спостереження за рівнем води в Дунаї та придунайських озерах

0 коментарів 3348 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Стан водних ресурсів Ізмаїльського району є критично важливим для екології та економіки регіону. В Ізмаїльській РВА розповіли про рівень води у Дунаї за даними Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії станом на 14 жовтня 2024 року. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Ситуація з рівнем води в річці Дунай та придунайських озерах виглядає наступним чином. Рівень річки Дунай зафіксовано в таких точках: м. Рені: 3,10 м (максимально допустима позначка — 5,35 м); м. Ізмаїл: 1,71 м (3,52 м); м. Кілія: 0,76 м (2,32 м); м. Вилкове: 0,28 м (0,80 м).

Для підтримки водного балансу в регіоні наразі відкриті наступні шлюзи: Вікета, Прорва, Громадський, Желявський, Кофа-Степовий, Головний, Табачело, Міжколгоспний.

Ці шлюзи допомагають регулювати рівень води та запобігати можливим затопленням.

На теперішній час рівень води в придунайських озерах становить: Ялпуг, Картал та Кугурлуй – 62 см нижче нормального підпірного рівня (НПР); Кагул – 58 см нижче НПР; Катлабух – 73 см нижче НПР; Китай – 73 см нижче НПР.

Ці показники вказують на те, що рівень води на більшості ділянок перебуває в межах допустимих норм, але потребує уваги для подальшого моніторингу.

На Ізмаїльщині продовжують спостереження за рівнем води в Дунаї та придунайських озерах

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x