Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Громада Білгород-Дністровського району має намір облаштувати на березі лиману намети у вигляді бочок з вином: подробиці

0 коментарів 6399 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Шабівська громада Білгород-Дністровського району має намір реалізувати проєкт «Місце сили, хвилі спокою Шабівської громади». Для цього ТГ стала учасницею Всеукраїнського конкурсу «Громада на всі 100». Проєкт передбачає облаштування території на березі Дністровського лиману з лавицями, меблями, доступними вбиральнями для людей з інвалідністю, що сприятиме покращенню психоемоційного стану мешканців та ветеранів, зважаючи на сприятливі кліматичні умови. Це відмінна можливість відпочити від шуму, натовпів, насолодитися прекрасними пейзажами та пожити в незвичайних номерах у вигляді наметів – бочки для вина. Про це, посилаючись на Шабівську сільську раду, передає «Бессарабія INFORM».


Зазначається, що забезпечення мешканців Шабівської громади, зокрема учасників бойових дій, їхніх родин, людей з інвалідністю внаслідок війни, а також близьких загиблих захисників, інфраструктурою для дозвілля та реабілітації на відкритому повітрі є дуже важливою місією. Через зруйнований основний шлях виїзд з громади обмежений, тому важливо створити умови для відпочинку на місці.

Так, проєктом передбачено створення оглядового майданчика на березі Дністровського лиману з причалом. Цей об’єкт слугуватиме як туристичним, так і рекреаційним місцем, з можливістю організації водних прогулянок та спорту. Ще мають намір встановити вбиральню з урахуванням потреб людей з інвалідністю, розташованої неподалік від майданчика та глемпінгів.

Окрім того, запланована закупівля кінотеатру під відкритим небом та безкаркасних меблів, облаштування глемпінгів у формі винних бочок, озеленення та благоустрій території.

«Ми прагнемо реалізувати цей проєкт, щоб створити багатофункціональний простір, який стане важливою складовою життя Шабівської громади. Окрім реабілітації для ветеранів та членів їх сімей, а також родичів загиблих захисників, простір буде корисним для молоді та людей похилого віку, пропонуючи комфортні умови для відпочинку на відкритому повітрі.

Проєкт також має потенціал стати туристичним магнітом завдяки розміщенню на його базі майбутнього музею громади та можливостям для водних видів спорту й прогулянок на човнах по лиману. Завдяки створенню глемпінгів та інфраструктури для туристів, об’єкт приваблюватиме гостей, сприяючи розвитку місцевої економіки та створенню нових робочих місць.

Даний проєкт вирішує одразу декілька важливих задач, таких як підтримка та відновлення психоемоційного стану мешканців, розширення туристичної привабливості громади та забезпечення комфортного простору для відпочинку й активного дозвілля, що стане важливим кроком до підвищення якості життя в громаді», – повідомляється в презентації проєкту.

Важливим є те, що новими можливостями скористаються орієнтовно понад п’ять тисяч мешканців громади, включаючи близько трьохсот людей з інвалідністю, ветеранів, членів їх сімей та ВПО.

Голосування триватиме з 14 жовтня до 10 листопада 2024 року. 10 листопада о 23:59 інтернет-голосування зупиниться. Проголосувати за Шабівську громаду можна  ТУТ.

На цьому етапі конкурсу буде відібрано 40 фіналістів. Двадцять учасників обиратиме експертне журі конкурсу, яке розгляне анкети та оцінить проєкти громад. Ще двадцять фіналістів обиратимуть учасники голосування.

Нагадаємо, що також з проєктом Happy Child (Щаслива дитина) Арцизька міська рада вирішила взяти участь у конкурсі «Громада на всі 100». Участь дозволить залучити фінансування на придбання необхідного обладнання та розширення спектру послуг. Вартість проєкту 6 630 тис. грн.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x