Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Житель Одещини хотів підзаробити на ухилянтах, натомість сам сяде у тюрму

0 коментарів 8613 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно інспекторка прикордонної служби повідомила своєму керівництву про те, що отримала пропозицію неправомірної вигоди – простими словами, їй запропонували хабар за певну послугу. Про даний факт охоронці кордону сповістили правоохоронні органи, і спільними заходами було організовано затримання правопорушника. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Виявилось, що 25-річний житель одного з сіл Нерубайської громади організовував втечу за кордон трьом знайомим з Одеси та Києва віком 21, 26 та 28 років. Втілюючи свій задум, зловмисник запропонував прикордонниці хабар за можливість без перевірки документів заїхати чоловікам на транзитну ділянку автодороги Одеса – Рені, яка проходить вздовж населених пунктів Республіки Молдови. А звідти за інструкцією організатора вони мали через лазівку проникнути на саму територію Молдови.

Поліцейські затримали ділка одразу після передачі прикордонниці половини суми, а його знайомих – на контрольному пункті пропуску.

Другу частину запропонованого хабаря правопорушник мав передати у разі успішної реалізації плану. За свої ж послуги він планував отримати з кожного чоловіка від однієї до п’яти тисяч доларів.

Начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський повідомив, що фігуранту висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України – у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду та наданні такої вигоди за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, а також за ч. 3 ст. 332 ККУ – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні їх вчиненню порадами, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, з корисливих мотивів. Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 105 тисяч гривень, яким він скористався.

Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт скеровано до суду. Максимальне покарання, що загрожує правопорушнику, – до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи поліцейські проводили спільно зі співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону та Управління Служби безпеки України в Одеській області, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

 

Житель Одещини хотів підзаробити на ухилянтах, натомість сам сяде у тюрму

Житель Одещини хотів підзаробити на ухилянтах, натомість сам сяде у тюрму

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x