Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Румунії через повінь загинули люди

0 коментарів 19197 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Румунське місто Галац найбільше постраждало від повені, яка вже офіційно визнана найбільшою за останні 14 років. Станом на ранок сьогоднішнього дня, 16 вересня, загиблими внаслідок стихійного природного лиха визнано шестеро людей. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на румунське видання Digi 24.


Катастрофа розпочалась на вихідних. Територією країни пройшли сильні дощі, подекуди вода піднялася аж до покрівель на висоту біля 1,7 метра, людям довелось рятуватися на дахах. У метеорологічній службі заявили, що випало три місячні норми опадів.

Загалом від повені постраждали 28 населених пунктів із семи повітів, зокрема Арджеш, Бакеу, Галац, Ясси, Нямц, Тіміш і Васлуй. Рятувальникам вдалось зберегти життя 320 людей. За попередніми підрахунками частково або повністю постраждали понад 5000 домогосподарств і понад 15 000 осіб.

За свідченнями людей, вода поглинала машини та тварин, деяких місцевих жителів дістали за допомогою екскаваторів.

Дорожній рух зупинено сьогодні вранці на DN 25, між населеними пунктами Vameş і Tudor Vladimirescu, в повіті Галац, через сильні опади. Центр INFOTRAFFIC Генеральної інспекції поліції Румунії повідомляє, що в понеділок вранці внаслідок сильних опадів, що пройшли останній період, рух доріг на DN 25, між населеними пунктами Vameş і Tudor Vladimirescu, повіт Галац, залишається закритим. Також у повіті Галац закриті дві ділянки повітових доріг. У той же час в повіті Арад через наноси, які нанесли на дорогу, автомобільний рух здійснюється по одній лінії, альтернативно, за вказівкою поліції, на DN 7, в районі Липова. Поліція радить водіям перед тим, як вирушити в дорогу, ознайомитися з погодними умовами та встановленими обмеженнями руху, не виїжджати на закриті ділянки доріг, планувати альтернативні маршрути та особливо уважно ставитися до всіх маневрів під час руху“, – йдеться у виданні.

Держава намагається контролювати ситуацію та допомогати постраждалим, зокрема, людям надаються запаси продуктів харчування та води, також вже оцінюють збитки в домогосподарствах.

Вчора, 15 вересня, було штучно пошкоджено дамбу потоку Суку. Тільки після цього вода почала відходити з вулиць населених пунктів. Як заявив у неділю президент Сенату Ніколає Чуке в таборі жертв у Слобозія Конакі, цей захід було вжито після того, як у суботу була проведена повітряна розвідка, в результаті якої було встановлено, чому рівень води не знижується.

Ситуація драматична. Заходи мають тривати, має бути все необхідне для забезпечення потреб населення, а також інфраструктури. Вчора вдень разом із прем’єр-міністром нам вдалося провести розвідку та виявити справжню проблему, яка утримувала високий рівень води. Вчора ввечері були вжиті заходи, і стався прорив дамби на потоці Суку. На даний момент рівень води впав“, – заявив Ніколае Чуке.

Весь цей час працюють понад 200 пожежників, намагаючись допомогти людям. Також був задіяний рятувальний гелікоптер Black Hawk. Через сильні дощі та повені закрито 13 ділянок національних і окружних доріг.

Також влада Румунії не виключає залучення армії на допомогу іншим рятувальним службам.

В Румунії через повінь загинули люди

В Румунії через повінь загинули люди

В Румунії через повінь загинули люди

В Румунії через повінь загинули люди

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x