Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Дунайській обсерваторії проаналізували поточну ситуацію щодо рівня води у водоймі

0 коментарів 2889 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Продовжуючи дослідження гідрологічних подій на Дунаї, у гідрометеорологічній обсерваторії розповіли актуальну ситуацію з рівнем води в річці, де наразі проходить пік паводкової хвилі біля кордонів Угорщини, Сербії та Хорватії. За даними водомірного посту в Мохачі (Угорщина), висота приросту рівня води досягла 7,45 метра, що стало результатом двотижневого підвищення. Про це, посилаючись на обсерваторію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


В Україні спостерігається початок підвищення рівня води на нижньому Дунаї, яке фіксується з 19 вересня. Станом на сьогодні за останні шість днів на водомірних постах в Рені та Ізмаїлі приріст рівня води склав 1,12 метра і 0,57 метра відповідно. Крім того, витрати води у Рені зросли на 1800 кубічних метрів за секунду.

Попри те, що інтенсивність підвищення рівнів води дещо сповільниться, цей процес продовжуватиметься. В установі зазначили, що небезпечні відмітки, які можуть призвести до підтоплення територій, не очікуються найближчим часом, оскільки до них ще далеко.

У Дунайській обсерваторії проаналізували поточну ситуацію щодо рівня води у водоймі

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x