Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Міністр оборони Румунії закликає НАТО відреагувати на вторгнення російських дронів

0 коментарів 7884 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


НАТО має вжити «рішучих скоординованих» заходів у відповідь на інциденти, в ході яких російські ракети або безпілотники, випущені по Україні, вторгаються в повітряний простір альянсу. Про це заявив міністр оборони Румунії Анжел Тилвар, повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на «Reuters».


«Держави B9 глибоко стурбовані неодноразовими вторгненнями російських безпілотників та ракет у повітряний простір НАТО у Польщі, Румунії, Латвії, а також ескалацією напруженості вздовж східного флангу НАТО», – заявив Анжел Тилвар журналістам.

Міністри оборони держав на східному фланзі НАТО “Бухарестської дев’ятки” (B9) зустрілися 18 вересня в Бухаресті.

«Ось чому необхідні рішучі, скоординовані дії на рівні союзників, а також якнайшвидше впровадження ротаційної моделі протиповітряної оборони та інтегрованої протиракетної оборони», – сказав він.

Заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський заявив, що на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у жовтні необхідно буде розглянути питання щодо знищення безпілотників, які вторглися у повітряний простір союзників.

«Ми підтвердили гібридні атаки на союзників, а також участь білорусі у діях росії», – додав Павло Залевський.

Варто зазначити, що Румунія має спільний кордон із Україною протяжністю 650 км, і за останній рік на її територію неодноразово потрапляли фрагменти російських безпілотників. Румунська територія знаходиться неподалік українських портів на річці Дунай, які часто стають цілями росії.

Минулого тижня Україна звинуватила росію у використанні стратегічних бомбардувальників для завдання ракетного удару по цивільному зерновозу у водах Чорного моря неподалік Румунії, що ще більше загострило напруженість між москвою та військовим альянсом.

Раніше цього місяця країни НАТО повідомили, що Румунія і Латвія стали свідками катастрофи російських безпілотників, які вторглися в їхній повітряний простір, що спонукало офіційних осіб закликати до заходів щодо спільної протидії вторгненням росії в повітряний простір.

Бухарестська дев’ятка – це об’єднання дев’яти країн Центральної та Східної Європи, створене для поглиблення військової співпраці між країнами східного флангу НАТО

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x