Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Засновнику Телеграма загрожує 20 років тюрми – реакція світу на його затримання у Франції

1 коментар 14553 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За інформацією французьких ЗМІ, засновника та генерального директора сервісу обміну повідомленнями Telegram було заарештовано ввечері суботи, 24 серпня, у французькому аеропорту Ле-Бурже. Йому загрожує 20 років позбавлення волі. Правосуддя вважає, що відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та інструменти, що пропонуються Telegram (одноразовий номер, криптовалюта тощо), робить його співучасником незаконного обігу наркотиків, злочинів проти дітей та шахрайства. Як на затримання відреагував світ, розповість “Бессарабія INFORM”.


Відомо, що Дуров перебував у розшуку у Франції та прибув до Ле Бурже з Азербайджану. Ордер на арешт, на підставі якого було затримано Дурова, діяв лише на території Франції.

“Сьогодні ввечері він зробив помилку. Ми не знаємо, чому… Чи було це лише інсценуванням? У будь-якому випадку, зараз він у безпеці [у СІЗО – ред.]!”, – повідомило журналістам анонімне джерело в правоохоронних органах Франції.

Оскільки Павло Дуров знав, що він є персона нон грата у Франції, він уникав відвідування цієї країни. Невідомо, чому він вирішив прилетіти до Франції зараз.

Ймовірно, Дурову найближчим часом висунуть звинувачення у тероризмі, незаконному обігу наркотиків, співучасті у шахрайстві, відмиванні грошей, отриманні краденого, поширенні дитячого кримінального контенту та багатьох інших.

“Павло Дуров потрапить у СІЗО, це точно. На своїй платформі він допустив скоєння незліченних правопорушень і злочинів, щодо яких він не робив жодних дій для модерації чи співпраці”, — заявило джерело.

Арешт Дурова до суду практично не викликає жодних сумнівів, оскільки суд врахує його можливості втекти з країни і, напевно, відмовить йому в заставі.

“Telegram — це вулик кримінального контенту. Наразі платформа фігурує в новинах з нелегальною трансляцією матчів Ліги 1. Багато облікових записів використовуються організованою злочинністю. За довгі роки Telegram став “платформою номер 1″ для організованої злочинності”, — зазначає видання.

Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції викликало широку реакцію у світі. Одними з перших відреагували на новину власник соціальної мережі X Ілон Маск та американський журналіст Такер Карлсон.

Ілон Маск іронічно підкреслив, що арешт Дурова демонструє переваги Конституції США, зокрема Першої поправки, яка гарантує свободу слова.

«Ось вам реклама Першої поправки. Вона дуже переконлива», — написав Маск у X.

Він також жартома припустив, що незабаром у Європі можуть почати карати навіть за лайки до мемів: «У Європі настає 2030 рік, за меми передбачена смертна кара».

Відзначимо, що перша поправка в Конституції США свідчить, що Конгрес не повинен видавати законів, які встановлюють будь-яку релігію або забороняють її вільне сповідання, що обмежують свободу слова чи право народу мирно збиратися та звертатися до уряду з петиціями про задоволення скарг.

Засновнику Телеграма загрожує 20 років тюрми - реакція світу на його затримання у Франції

Такер Карлсон, своєю чергою, назвав затримання Дурова «попередженням для всіх власників онлайн-платформ, які не бажають замовчувати правду».

За його словами, ніч, яку Павло Дуров провів у французькій в’язниці, є символом тиску на свободу слова в сучасному світі.

«Павло Дуров залишив Росію, коли уряд спробував контролювати його соціальну мережу Telegram. Але, зрештою, це не Путін заарештував його за надання можливості висловлювати свободу слова. Його кинула за ґрати західна країна, союзник адміністрації Байдена та повний ентузіазму член НАТО. Цю ніч Павло Дуров проведе у французькій в’язниці: живе попередження кожному власнику платформи, яка відмовляється цензурувати правду на вимогу урядів та спеціальних служб. Морок швидко згущується над колись вільним світом», – заявив Карлсон.

Засновнику Телеграма загрожує 20 років тюрми - реакція світу на його затримання у Франції

 

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Леонід
Леонід
22 дней назад

Про розсадник злочинності та шахрайства дуже влучно сказано. Ті, хто ратує, за свободу нравов торжествують, дякуючи Дурову. Особливо переживаємо за дітей.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x