Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болградській громаді розповіли про стан готовності до нового навчального року

0 коментарів 10395 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На нещодавній апаратній нараді при Болградському міському голові з керівниками структурних підрозділів міської ради велика увага була приділена стану готовності освітніх закладів, що функціонують на території Болградської громади, до прийдешнього навчального року. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на Болградську міську раду.


За інформацією в.о. начальника відділу освіти Болградської міської ради Алли Оріховської, цьогоріч значно посилилися вимоги Міністерства освіти та науки України до забезпечення захисними спорудами цивільного захисту та форми навчання, організації якісного та безпечного харчування у закладах освіти, підвозу учнів до шкіл та зворотному напрямку, маршрутів руху тощо.

«Разом з тим, що МОН наполягає на впровадженні саме очної форми навчання, цьогоріч посилено безпекові вимоги. Тобто ніяких правил «двох стін» та використання першого поверху як найпростішого укриття. Можу запевнити, що з тими вимогами Болградська громада впорається», – підкреслила керівниця відділу освіти Болградської міської ради.

Вона зазначила, що за останні два роки війни в Україні Болградська міська рада зробила чимало, щоб облаштувати майже у всіх освітніх закладах Болградської ТГ.

«Це дозволило їм працювати в очному режимі. До того, влітку не один з дошкільних закладів не зачинився, було проведене повноцінне оздоровлення дітей на базі дитячих садочків та навчальних закладів», – акцентувала Алла Оріховська.

Окрім цього, за її словами, в цьому році за кошти бюджету громади було облаштовано укриття на території закладу позашкільної освіти – Болградський Центр дитячої та юнацької творчості Болградської міської ради. Наразі за кошти державного бюджету та бюджету Болградської ТГ ведуться роботи з облаштування додаткової споруди цивільного захисту на 100 осіб в Болградському ліцеї №2 та на фінішну пряму вийшло будівництво укриття в Табаківському ліцеї.

«Як тільки будівництво в Табаківському ліцеї буде завершено, Болградська громада буде повністю забезпечена спорудами цивільного захисту у закладах освіти. Ми робимо все, щоб це сталося якомога скоріше», – додала в. о. начальника відділу освіти Болградської міської ради Алла Оріховська.

На  головному фото – початок будівництва укриття в Табаківському ліцеї Болградської міської ради

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x