Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти

0 коментарів 29187 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На цьому тижні староста села Табаки Болградської громади Володимир Терзі провів зустріч з мешканцями, на якій прозвітував про свою діяльність у 2023 році, а також відповів на питання, що хвилюють. Головним з них стало питання завершення довгоочікуваного будівництва укриття на території місцевого закладу освіти. Відповідь на нього дізналася й «Бессарабія INFORM».


Це питання дійсно актуальне для табаківців, адже саме Табаківський ліцей на сьогодні – єдиний в Болградській громаді освітній заклад, де навчальний процес з початку війни здійснюється виключно у дистанційному форматі, власно як і в сільському дошкільному закладі.

«Це дуже важко, адже онлайн навчання не відповідає повноцінному контакту «вчитель-учень», що не найкраще впливає на якість отримання знань. На сьогодні учнів ліцею навчають 22 педагоги, з яких 7 – за сумісництвом. Є велика потреба в психологах та соціальному педагогові. Адже психологічна підтримка сьогодні важлива не тільки для учнів, а й для вчителів й навіть для технічного персоналу. Але ми дуже дякуємо керівництву громади та села, депутатам-колегам міської ради, що будівництво укриття було все ж таки розпочато. Сподіваємось, що до початку наступного навчального року ліцей та дитячий садок знову наповняться голосами дітей», – зазначив на заході, присвяченому звіту старости села Табаки, депутат Болградської міської ради та директор сільського навчального закладу Григорій Маргарит.

Нагадаємо, довгоочікуване будівництво укриття для Табаківського ліцею й дошкільного закладу, які були об’єднані в одну установу, було розпочато у вересні минулого року. З бюджету Болградської громади на ці цілі було спрямовано понад 9 мільйонів гривень.

Згідно з договором, укладеним між замовником – відділом освіти Болградської міської ради та підрядною організацією, будівництво повинно було закінчитися ще у грудні 2023 року. Чому не сталося вписатися у зазначені терміни, мешканцям повідомив староста села Табаки Болградської громади Володимир Терзі.

«Сьогодні є певна проблема з кількістю будівельників, їх не вистачає, тому підрядник попросив пролонгувати договір. Можу запевнити, та й кожен з вас може на власні очі побачити, що наразі на 70 відсотків роботи виконані. Зараз тривають тинькувальні, також зроблені підготовчі роботи для подальшого встановлення систем вентиляції та каналізації та інше. Я особисто контролюю хід всіх робіт», – відповів Володимир Терзі.

Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти
Директор Табаківського ліцею Григорий Маргарит (зліва) та староста села Табаки Володимир Терзі відповідають на запитання односельців
Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти
Вересень 2023 року. Початок будівництва укриття на території Табаківського навчального закладу
Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти
Через пів року

Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти Мешканцям села Табаки Болградської громади розповіли, коли закінчиться будівництво укриття для місцевого закладу освіти

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x