Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Татарбунарській громаді прийомні батьки довго намагалися повернути своїх дітей з Румунії

0 коментарів 44928 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Татарбунарській громаді на днях утворилася нова прийомна родина Ткача Андрія  і Ткач Олени, в яку влаштовано трьох малолітніх дітей ( Ангеліну, Анастасію і Андрія). Про це, посилаючись на службу у справах дітей Татарбунарської міської ради, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


У лютому службами у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, Кілійської та Татарбунарської міської ради, було організовано дистанційне знайомство з дітьми, і вже незабаром прийомна мати прибула в Румунію для очного знайомства. Діти приготували свої подарунки для неї та були щасливі. Знайомство відбулося, контакт встановлено.

У Татарбунарській громаді прийомні батьки довго намагалися повернути своїх дітей з Румунії

Потім виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради 18 березня прийнято рішення про утворення прийомної сім’ї та влаштування до неї на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування. Але у зв’язку з початком бойових дій у складі Центру соціально-психологічної реабілітації діти були евакуйовані до Румунії в місто Брашов, звідки і почався нелегкий шлях додому.

У Татарбунарській громаді прийомні батьки довго намагалися повернути своїх дітей з Румунії

Довгих чотири місяці слухалося питання про зняття опіки в румунському суді та передачі дітей до України. Консульство України в Румунії погодило передачу дітей прийомним батькам. І ось нарешті діти вдома, в рідній країні.

Діти розповідали про своє життя в Румунії, про гори, екскурсії, їжу, друзів.

«В Румунії було добре. Але ми так хотіли борщу та вареників з м’ясом. Ми два роки не їли українського борщу. Нам подобається в Татарбунарах, і ми раді, що знайшли таких тата та матір», –  наперебій казали Ангеліна, Анастасія і Андрій.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x