Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Три аварії та двоє загиблих – в Ізмаїлі винуватці постануть перед законом

0 коментарів 12393 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Усі дорожньо-транспортні пригоди стались у місті Ізмаїл. Внаслідок них травмувалися четверо людей, двоє з яких в результаті померли. За скоєне правопорушники понесуть кримінальну відповідальність, повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


У березні минулого року на перехресті вулиць Українського фронту та Шкільної 88-річний водій автомобіля «Nissan» проігнорував дорожній знак «Дати дорогу», не пропустив 60-річну водійку легковика «Renault», яка рухалась головною дорогою і мала перевагу в русі, та допустив з нею зіткнення. Унаслідок автопригоди 20-річна пасажирка «Renault» зламала ногу. Отримане нею тілесне ушкодження, згідно з висновком судово-медичної експертизи, відноситься до категорії середньої тяжкості.

А у вересні того ж року на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Бессарабської 73-річний водій «Renault» через неуважність наїхав на 90-річного чоловіка, який перетинав проїзну частину дороги. Потерпілого госпіталізували з відкритим перелом черепа. За висновком судово-медичної експертизи, це тілесне ушкодження відноситься до категорії тяжких за критерієм небезпеки для життя. На жаль, від отриманої травми дідусь помер у лікарні наступного дня.

Третя ДТП сталася у квітні цього року на перехресті вулиць Григорія Сковороди та Свято-Нікольської. 25-річний керманич автомобіля «Ford», виїжджаючи з другорядної дороги на головну, по якій рухався мотоцикл під керуванням 61-річного чоловіка, не поступився йому і скоїв з ним зіткнення. Внаслідок автопригоди травмувалися керманич двоколісника та його 58-річна пасажирка. Медики діагностували жінці перелом ноги, а чоловіку – закриту черепно-мозкову травму та множинні переломи ребер, рук та ніг. За висновком судово-медичної експертизи, ушкодження, отримані жінкою, є середньої тяжкості, а чоловіка –  тяжкі. Три тижні лікарі боролися за життя останнього, однак він помер від набряку мозку.

“Перевірка водіїв на стан сп’яніння показала, що вони були тверезі. Майже всі порушники визнали свою провину та компенсували витрати на лікування потерпілих і моральну шкоду родичам померлих. Після проведення низки довготривалих експертиз ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення. Водієві «Nissan» – за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження, а керманичам «Renault» та «Ford» – за частиною 2 тієї ж статті, а саме у порушенні правил дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого. Обвинувальні акти ми вже скерували до суду”, – розповів старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Зазначимо, що частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання штрафом від 51 тисячі до 85 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. А частина 2 статті 286 ККУ – позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Також у поліції вкотре закликали водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Нагадуємо деякі з них:

– для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

– на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перетину проїжджих частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

– у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

“Також наголошуємо на дотриманні правил дорожнього руху і пішими його учасниками. Переходьте дорогу виключно по пішохідним переходам, впевнившись у відсутності транспорту, що наближається, та у темну пору доби використовуйте світлоповертальні елементи або ліхтарики. Будьте відповідальними та бережіть себе”, – додали правоохоронці.

Три аварії та двоє загиблих - в Ізмаїлі винуватці постануть перед законом

Три аварії та двоє загиблих - в Ізмаїлі винуватці постануть перед законом

Три аварії та двоє загиблих - в Ізмаїлі винуватці постануть перед законом

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x