Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Спортсмени Одещини завершили свої виступи на Олімпійських іграх: підсумки

0 коментарів 17442 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Борець вільного стилю, уродженець Болградського району, Василь Михайлов завершив виступ у своїх других Олімпійських іграх. За підсумками Олімпіади-2024 спортсмени Одеської області завоювали дві золоті медалі – шаблістки Олена Кравацька і Аліна Комащук в командному турнірі разом з Ольгою Харлан і Юлією Бакастовою. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Відділення національного олімпійського комітету в Одеській області.


Всього на Іграх-2024, як і на двох попередніх Олімпіадах, виступали 7 спортсменів Одещини.

Останнім серед спортсменів регіону на Олімпійських іграх виступав борець вільного стилю Василь Михайлов.

Наш земляк боровся у категорії до 86 кг. В першій сутичці він поступився і завершив боротьбу на змаганнях.

В 1/8 фіналу жереб звів Василя із досить титулованим спортсменом – бронзовим призером Олімпійських ігор-2020 і чемпіонату світу-2023, чемпіоном Європи-2023, срібним призером цьогорічного чемпіонату Європи спортсменом із Сан-Марино Майлсом Наземом Аміне.

На Євро-2024 він поступився цьому спортсмену в 1/4 фіналу, причому з рахунком 2:9. Але й цього разу одеський борець не знайшов підходу до суперника – 4:7. Це відбулося о 13.16 за київським часом.

У Василя ще залишався шанс поборотися за медалі через втішні сутички, якщо б його суперник вийшов у фінал, і той дійсно подарував нам надію в надрезультативному поєдинку, подолавши срібного призера минулорічних чемпіонатів світу і Європи з рахунком 16:14. Втім, у півфіналі його чекав ще більш титулований спортсмен – неодноразовий переможець і призер чемпіонатів світу іранець Хассан Яздані. Дива не сталося: «Надія Михайлова» поступився з рахунком 1:7. І, таким чином, Василь МИХАЙЛОВ завершив свої другі Олімпійські ігри, знову програвши в першому раунді.

Поразку Василя прокоментував головний тренер збірної України з вільної боротьби Василь Федоришин:

“Справа в тому, що він помилився, коли тримав ногу, програючи десь два бали. Він міг ногу втримати і забрати оцінку сам. Напевно, позначилося те, що він перейшов з категорії 79кг у 86кг, і важить набагато менше за суперника. Приблизна різниця у вазі в десять кілограмів, тому його фізично важче. Але це не виправдання. Василь помилився, не забрав свою оцінку, і далі вже було достатньо важко наздогнати, тому що суперник вже мав велику перевагу і очікував на атаки Василя. Звичайно, він не здавався, проявляв свої бійцівські якості, але змінити вже нічого не зміг. Зараз потрібно відпочити, все переосмислити і готуватися далі”, – підсумував наставник.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x