Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина в антилідерах: тут ухилянти найчастіше незаконно перетинають кордон

0 коментарів 19845 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів, щоб повністю закрити кордон. Особливо гостра ситуація ─ на Одещині. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на «Главком».


За інформацією з генпрокуратури, найбільша кількість скерованих до суду обвинувальних актів щодо учасників угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, від початку 2024 року зафіксована в Одеській області. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Як наголосив Костін, саме ситуація із втечею нардепа Артема Дмитрука «підсвітила» цю гостру проблему – Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів.

«Велика кількість прикордонників постійно воює в Силах оборони. Їм треба допомогти і з технічним оснащенням кордону, який є між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що їм треба це виділити й почати це з найбільш ризикованих ділянок», – сказав Андрій Костін.

Одним з найбільш «ризикованих» регіонів є Одещина. Тут уже в  першому півріччі 2024 року до суду скерували шість обвинувальних актів щодо злочинних угруповань, які організовували незаконний перетин кордону. Наразі, це – найбільший показник в Україні.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x