Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині судитимуть співробітника військкомата, який робив чоловіків непридатними до служби: стало відомо про його “клієнтів”

0 коментарів 11691 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Досудове розслідування стосовно посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації, завершено. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Державне бюро розслідувань.


Як повідомляла “БІ”, нечесного на руку посадовця викрили наприкінці травня 2024 року. Начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» та загалом «відкоригував» дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби.

Така «послуга» коштувала від 4,5 до 7 тис. доларів США та надавала змогу фігуранту заробити щонайменше один мільйон доларів США.

“ДБР встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон. При проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП, ухилянти, які залишились на території України були доставлені до центру комплектування для оновлення даних”, – йдеться у повідомленні.

Посадовця обвинувачують у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x