Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про дітей, цифровий розвиток та війну

0 коментарів 7128 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 12 серпня, голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев провів апаратну нараду, на якій були обговорені важливі теми, зокрема – про дітей, які були вивезені у сусідню державу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Ізмаїльську районну державну адміністрацію.


На нараді головний спеціаліст відділу з питань соціального захисту та профілактики правопорушень служби у справах дітей Ізмаїльської РДА Олександр Гончаренко доповів про евакуацію 26 дітей з України до Румунії через воєнний стан. З них 11 дітей були з Центру соціально-психологічної реабілітації Ізмаїльської РДА, а 15 — з Ізмаїльської міської ради.

Як стало відомо, наразі 7 дітей все ще перебувають у Румунії: 4 з них вже знайдено сім’ї, а 3 потребують термінового влаштування та повернення в Україну. Проблема полягає у складності організації сімейного влаштування дітей за кордоном і їх повернення додому. Служба у справах дітей активно працює над вирішенням цих питань.

Завідувачка сектору цифрового розвитку та з питань організації діяльності ЦНАП Ізмаїльської РДА Руслана Зейналова розповіла про цифровий розвиток територіальних громад Ізмаїльського району, підкресливши важливість електронних послуг для забезпечення швидкого доступу до адміністративних послуг та взаємодії з органами влади. Доповідачка зазначила, що для досягнення європейських стандартів якості електронних держпослуг та прозорості влади територіальним громадам Ізмаїльського району рекомендовано розробити місцеві програми інформатизації до кінця 2024 р.

МПІ вже прийняті у Суворовській та Вилківській громадах. Програма повинна бути спрямована на подальший розвиток електронного урядування та сприяти виходу на якісно новий рівень відносин між органами влади, громадянами та бізнесом.

Інформацію про заходи, що проводяться на території Ізмаїльського району у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації, надав головний спеціаліст з мобілізаційної роботи Сергій Бутенко. Він зазначив, що наразі здійснюються комплексні організаційні, інформаційні та інші заходи для підтримки оборони держави та забезпечення потреб ЗСУ. Сергій Бутенко також підкреслив важливість проведення мобілізації, роз’яснювальної роботи з населенням і організації бронювання військовозобов’язаних на період воєнного стану. Крім того, зазначено, що відповідно до указу Президента України від 23 липня 2024 року, строк дії воєнного стану і загальної мобілізації продовжено на 90 діб.

Начальник відділу документообігу і контролю, розгляду звернень громадян та доступу до публічної інформації Ізмаїльської РДА Жанна Сілаєва надала інформацію про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах райдержадміністрації.

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про дітей, цифровий розвиток та війну

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про дітей, цифровий розвиток та війну

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про дітей, цифровий розвиток та війну

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x