Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Замість служби відпочивав на Сейшелах та в Іспанії: завершено розслідування щодо одеського ексвоєнкома Борисова

0 коментарів 526311 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йому інкримінують: нез’явлення на службу без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану; ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану; використання завідомо підробленого документа. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Офіс Генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.


Встановлено, що експосадовець виїздив за межі України у 2022-2023 році під виглядом особи, що начебто постраждала внаслідок російської агресії. Зокрема, за допомоги знайомого лікаря він оформляв собі виїзд начебто на лікування після поранення на фронті.

Насправді колишній начальник Одеського обласного ТЦК та СП їздив на коштовні курорти Сейшельських Островів та Іспанії.

Під час розслідування також виявилося, що ексвоєнком використовував підроблений документ, як підставу для нез’явлення вчасно на військову службу.

Борисова обвинувачують за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа), ч. 5 ст. 407 (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинене в умовах воєнного стану), ч. 4 ст. 409 КК України (ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану).

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Колишній одеський військком перебуває під вартою.

Нагадаємо, що вже скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військкома за фактом незаконного збагачення на понад 142 млн грн (ст. 368-5 КК України). Також йому було повідомлено про підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

Як повідомляла “БІ”, співробітники ДБР затримали в Києві ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім звинуваченням і він збирався залишити СІЗО.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x