Колишнього одеського військкома Борисова повторно затримали на виході з СІЗО

0 коментарів 28944 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Співробітники ДБР затримали в Києві ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім звинуваченням і він збирався залишити СІЗО. Про це повідомила пресслужба ДБР, передає “Бессарабія INFORM”.


«Бюро отримало інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон», – йдеться у повідомленні.

Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

Як відомо, проти Борисова відкрито кримінальне провадження за кількома статтями КК України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома і суд помістив його під варту. Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн гривень, проте поступово суди зменшили суму застави до 12 млн гривень.

Колишньому військовому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно його сім’ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф. Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини. У квітні суд завершив досудове розслідування справи про незаконне збагачення Борисова.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x