Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїлі з’явиться ще один мурал, на який попередньо потрібно зібрати кошти

0 коментарів 18252 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Пройшло не так багато часу від офіційного відкриття першого в Ізмаїлі патріотичного муралу, як стало відомо, що досить скоро з’явиться ще один. Однак на цей раз ініціаторам потрібна допомога небайдужих. Що ж собою буде представляти новий арт-об’єкт, та яка мета його створення, дізнавалася “Бессарабія INFORM”.


В першу чергу стала відома назва майбутнього муралу – “Герої не вмирають”. За задумом автора проєкту Сергія Костова, його буде присвячено, в першу чергу, сучасним українським воїнам та спадковості героїзму українського народу. Але найголовніший його аспект – це пам’ять про загиблих захисників-випускників Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Саме тому на ньому буде зображено воїна нашого часу, який до війни був звичайним громадянином зі своїми цілями та прагненнями до знань, а після її початку став захисником Батьківщини. За його спиною стоять тіні предків – козаків та богатирів, які також боролися зі злом у свої часи і перемагали.

В Ізмаїлі з'явиться ще один мурал, на який попередньо потрібно зібрати кошти

Також за твердженням організаторів цей мурал повинен стати сучасною яскравою фотозоною для молоді, водночас виконуючи роль інструмента для формування свідомої позиції громадянина своєї країни.

Відображення подій, що відбуваються зараз, допоможе молодим людям краще розуміти значення та ціну незалежності, сприятиме розвитку патріотизму та громадянської свідомості. Молодь матиме можливість робити фото на фоні муралу, що сприятиме популяризації проєкту в соціальних мережах і збільшенню його впливу на широку аудиторію“, – зазначили у своєму повідомленні організатори проєкту.

Щодо туристичної складової, то майбутній стінопис повинен підвищити туристичну привабливість Ізмаїла. Він повинен стати ще однією визначною пам’яткою, яка привертатиме увагу відвідувачів і сприятиме розвитку місцевого туризму.

А от місцеві жителі, які користуються міським транспортом, стануть щоденними глядачами муралу, оскільки локація для стінопису обрану з урахуванням транспортних маршрутів.

Це означає, що значна кількість людей щоденно бачитиме мурал, що підвищуватиме їхній моральний дух і сприятиме збереженню пам’яті про важливі події та людей“, – впевнені організатори.

Тепер про найцікавіше: на створення проєкту вже був складений кошторис. Загалом роботи зі створення муралу будуть вестись на площі у 14,14 квадратних метри, за адресою м. Ізмаїл вул. Рєпіна, 12.

В Ізмаїлі з'явиться ще один мурал, на який попередньо потрібно зібрати кошти

Вартість необхідних матеріалів сягає 7 663 грн, а сама робота коштуватиме 33 336 грн. Тобто, загальна сума коштів, яка потрібна для створення муралу – 41 000 грн. Термін реалізації орієнтовний – від 1 до 2 місяців.

Саме тому студентська рада ІДГУ оголосила офіційний збір коштів, за допомогою яких буде реалізовано проєкт зі створення муралу “Герої не вмирають”. Кошти потрібно надсилати на банку, наразі вже зібрано більшу частину, майже 26 тисяч гривень.

Якщо ви бажаєте долучитися до гарної справи – посилання на банку ось тут

В Ізмаїлі з'явиться ще один мурал, на який попередньо потрібно зібрати кошти

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x