Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Українцям з наступного року доведеться платити за деякі медичні послуги

0 коментарів 18090 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уряд визначив, які послуги можуть надаватись в державних та комунальних медзакладах за оплату. Зокрема, йдеться про ті, які не покриваються програмою медичних гарантій. Про це, із посиланням на ООЦКПХ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Після того, як рішення вступить в дію, пацієнтам доведеться оплачувати медичні послуги у таких випадках:  при зверненні без направлення лікаря (крім випадків, коли направлення на послугу не вимагається); при наданні медпослуг за договорами з юридичними особами; у закладах охорони сектору безпеки і оборони та Державного управління справами тим, хто не належить до прикріпленого контингенту; якщо послуги не покриваються Програмою державних гарантій (перелік безоплатних послуг буде чітко визначено).

Додатково будуть оплачуватися: медпослуги вдома на бажання пацієнта (якщо це не обумовлено його станом); можливість обрати лікаря для планової спеціалізованої допомоги та перебування в палаті з підвищеним комфортом за запитом пацієнта.

Усі медичні заклади мають розмістити на своїх сайтах та інформаційних стендах повний перелік платних медичних послуг із зазначенням їх вартості та безоплатних послуг, що надаються в межах Програми державних гарантій.

Розрахунок за послуги здійснюватиметься виключно в безготівковій формі.

Ухвалене рішення набуде чинності з 1 січня 2025 року.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x