У Рені планують реалізувати два проєкти з відновлюваної енергетики

1 коментар 12204 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У місті Рені Ізмаїльського району планують реалізувати два проєкти в сфері відновлюваної енергетики. Йдеться про будівництво сонячної електростанції потужністю 240 МВт та вітрової електростанції потужністю 160 МВт. Про це журналісту «Бессарабії INFORM» розповів заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Дмитро Радулов.


Варто зазначити, що зведення цих об’єктів є електротехнічною частиною для водневого проєкту в Рені, яким займається київська компанія «Водень України».

Нещодавно компанія підписала угоду з Науково-технічним центром електроенергетики “Укрсільенергопроект” на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва сонячної електростанції та вітрової електростанції. Важливо, що в дослідженні буде зроблено акцент на інтеграції виробленої відновлюваної енергії безпосередньо в процес виробництва водню в рамках проєкту.

Крім того, вивчаються різні варіанти постачання виробленої «зеленої» електроенергії, зокрема:

  • видачу генерованої потужності до об’єднаної енергосистеми України;
  • постачання електроенергії в енергомережі Молдови;
  • підключення до мережі ENTSO-E – Румунія.

Використання відновлюваних джерел енергії, таких як сонячна та вітрова енергія, має вирішальне значення для виробництва «зеленого» водню, тобто водню, отриманого шляхом електролізу за допомогою відновлюваної електроенергії. На відміну від традиційних методів виробництва водню, які покладаються на викопне паливо, «зелений» водень виробляється без викидів парникових газів, що робить його ключовим гравцем у глобальному переході до сталої енергетики.

Україна має значний потенціал відновлюваної енергетики, особливо у вітровій та сонячній. Великі рівнини та сприятливі погодні умови роблять країну ідеальним місцем для реалізації великомасштабних проектів у сфері відновлюваної енергетики. Використовуючи цей потенціал, Україна може не лише задовольнити свої внутрішні енергетичні потреби, а й зробити внесок у регіональну енергетичну безпеку та сталість.

«Партнерство між «Водень України» та «Укрсільенергопроект» є свідченням прагнення України розвивати свої можливості у сфері відновлюваної енергетики та стати лідером в галузі «зеленої» водневої економіки. «Укрсільенергопроект», відомий своїм лідерством у проектуванні та будівництві в енергетичному секторі Південно-Східного та Центрального регіонів України, зарекомендував себе як надійний діловий партнер. Їхній досвід буде важливим для реалізації цілей проекту.

Успіх нашого проєкту може прокласти шлях для подальших інвестицій та розвитку сектору відновлюваної енергетики України, підкреслюючи стратегічну важливість країни у глобальному переході до чистої енергії», – зазначили в прес-службі компанії.

Фото ілюстративне

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Юлия
Юлия
2 дней назад

Солнечние батареи уже построили….

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x