Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Троє співробітників лікарень в Одесі «допрацювались» до мільйонних збитків державі: вони постануть перед судом

0 коментарів 21060 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За доказами поліцейських в Одесі судитимуть трьох працівників міських лікарень, які завдали державі збитків на понад три мільйони гривень. Неналежне виконання ними своїх обов’язків призвело до укладення договорів про закупівлю товарів для медустанов за завищеними цінами. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це, посилаючись на обласну поліцію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Кримінальне провадження за фактом можливих порушень у сфері  публічних закупівель було розпочато у 2022 році в одній з комунальних медустанов. У результаті проведених слідчо–розшукових заходів правоохоронці виявили ознаки аналогічних правопорушень, які вчинялись і в інших медичних установах міста.

Так, двоє чоловіків та одна жінка, які займали різні посади в комунальних некомерційних підприємствах, відповідали за пошук найбільш економічно вигідних комерційних пропозицій для придбання товарів медичного призначення. Ці товари були необхідні для забезпечення закладів охорони здоров’я, що визначені опорними з надання медичної допомоги постраждалим унаслідок військової агресії рф проти України.

Працівники уклали декілька договорів із суб’єктами господарської діяльності про закупівлю товарів за завищеними цінами. Унаслідок цього на рахунки постачальників безпідставно було перераховано гроші за придбані медичні матеріали у сумі, що перевищувала ринкову вартість. Один фігурант спричинив медичній комунальній установі збитків на понад 700 тис. грн, другий – на понад 1,2 млн грн, а третя жінка – майже на 1,2 млн грн.

«Зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, ми висунули всім фігурантам обвинувачення у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4250 до 12750 гривень. Обвинувальні акти з усіх трьох проваджень вже скеровані до суду для розгляду справи по суті. Крім того, нами виділені матеріали в окреме провадження, в рамках якого ми продовжуємо встановлювати інших осіб, які можуть бути причетні до скоєння аналогічних правопорушень», – зазначив слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Сергій Кулагін.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x